YazılımMimarı adlı üyeden alıntı
10 db deki veriyi, ayrı ayrı çekip, konsolide edip, sonrasında sort etme gereksinimi sebebi nedir?Web, Mobil uygulama mıdır?
Buradaki büyüklük ile kasıt nedir? GB, TERABYTE filan mı, 10m, 100m gibi somutlaştırması gerek.
10 ayrı veri tabanına bağlanıp iş yapıp sonucunda veriyi birleştirmek, sort etmek DWH, BigData işlerinde oluyor genelde.
Onlarda farklı veri kaynaklarına paralel job'lar ile dalıp, o veriyi veri akışlarında konsolide edip, çıktı sağlıyorlar.. ETL bu işin DWH tarafındaki kısaltmasıdır.
Bu tür dağıtık datalar için joblar yazıp, veriyi konsolide edip, tek bir yerden sunmak en basit / temiz çözümdür. Cassandra/Scylla, MongoDb gibi nosql dbler mevcut. (onlarda yapacağın işe göre kullanımı değişiklik gösterir)
Öncelikle ilginiz ve cevabınız için gerçekten teşekkür ederim...
Üstadlığınızı göstermiş ve hem güzel sorular sormuşsunuz hem de çok güzel bir açılım yapmışsınız...
(Her ne kadar paylaştıklarınızı henüz tam anlamasam da...)
CEVAP 1
Gereksinimin nedeni şu;
10 Ayrı şehir için 10 Ayrı veri tabanı oluşturdum...
Hem veri tabanlarının şişmemesi, sayfaların kasılmaması için...
Hem de bir veri tabanına sızılırsa tüm veriler ele geçirilemesin diye...
Her şehir sayfası kendisine ait veri tabanına bağlanıp verilerini sorunsuzca çekiyor.
Lakin bunun yanında bir de tüm şehirlerdeki verileri tek bir sayfada göstermek istiyorum...
Bu ihtiyaç da buradan hasıl oldu.
10 veri tabanına bağlanabiliyorum ve verileri ayrı ayrı çekebiliyorum ama bu tek bir liste oluşturmamı sağlamıyor...
Bir sayfada 10 ayrı liste olmuş oluyor...
Sanırım şu an anladığınız üzere;
10 veri tabanı içindeki verileri tek bir listede toplayıp, hepsini iskambil kağıdı gibi karıştırıp isme yada başka bir sütun değerine göre listelemek istiyorum...
CEVAP 2
Şimdilik web sitesi, mobil uygulamaya da dönüştürmem gerekiyor sonraki aşamada...
CEVAP 3
Büyüklük terabyte değil ve hiçbirzaman da olacağını sanmam...
Sonraki yazdıklarınız, kullandığınız terimler ciddi birer araştırma konusu benim için...
Şu an bunu yapmam olanak dahilinde değil...
Paylaştığım cevaplar doğrultusunda ekleyeceğiniz bilgiler ve kod olursa çok sevinirim...
TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ÜSTADIM...