temanın kendi içindeki preload kapatın derim. kullanıcı açısından iyi olsada hız skorlarını düşürür. ayrıca redis + dediğim gibi wp rocket kullanın. wp rocketi uygun fiyata sağlayan kişiler forumda mevcut bildiğim. dışarıdan iframe çektiriyosanızda bunları geçici olarak kapatın. son temanın sürümünde bildiğim kullanılmayan css vs direk silme özelliği geldi sanırım. ücretsiz cache eklentileri belli bir seviyeye kadar getirse de, hiçbiri gerçekten paralı sürüm kadar iyi olamıyor.
Gözlemlediğim bir konu var eğer hosting iyi ise cacheleme sorun bile olmuyor.
Eskiden hostingim çok kötüydü su an mükemmel ve cacheleme olarak plesk altında nginx kullanıyorum. Kendi cachelemesi yeterli oluyor. Tabi custom nginx yarları var ileri seviye. Belki girebilirim bilmiyorum. 2. önemli tema Astra geçince %23 olan puan 60 filan cıkıyor. Nekadar az eklenti okadar az uyarı. Wp rocket kesinlikle iyi bir eklentidi. Eğer bütçe yoksa iyi bir hosting tema ile buna ücretsiz cacheleme sistemlerini de tarsak zaten paralı bir cacheye gerek olduğunu bile düşünmüyorum. TAbi eğer cok eklenti kullanılıyorsa içerik ağır ise o tarz bir eklenti vazgeçilmezdir katırlıyorum
Yorum için teşekkürler
Dikkat çekeyim derken tepki çekmeyin :)
Çok tşkler