Merhaba Arkadaşlar;

Biraz uzun olacak ancak bana yardım etmenizi temenni ediyorum.

Kuzenim bu yıl fen lisesinden mezun oldu ve yıllardır çalışmanın emeği ile istediği yere yerleşti.Bunda teyzemin katkısı çok ama çok büyük.Eşi yani kuzenimin babası,kuzenim ilkokuldayken yurtdışında çalışmaya başladı.İlkokuldan bu yana kuzenimi annesi büyük fedakarlıklarla büyüttü ve bu seviyelere getirdi.Ama kuzenimde de gerçekten istek vardı.Türkiye dereceleri yapıyordu özel okullardan burs alıyordu...

Velhasılkelam artık kuzenim yıllar sonra evinden ayrılacak ve başka şehirde 6 yıl tıp okuyacak.Teyzem ve diğer aile büyüklerim;

-"Sende artık teyzende kal.Bak kuzenin gidiyor hem ona eşlik edersin hem de kuzenine gelen hocalar vs... sana gelir.Disiplinli olur artık ders çalışırsın" diyorlar.

Teyzemle evimiz arasında en fazla 50 metre var.Yani gidip gelmek sorun değil... Şimdi bu kısmı anlattım sizlere asıl kısım meslek kısmı teyzem sordu;

-"Bak yiğenim,sana bir çalışma programı yapmamız gerekiyor.Öncelikle mesleğini seçmelisin." dedi.Ben "Yazılım Mühendisliği" dedim ve başladık araştırmaya.En aşağı özel üniversite(öyleyse eğer) 16.000 TL'den başlıyor. %50 Burslu olsa 8.000 lira civarına düşüyor.Hadi onu da geçtim özel üniversitelerden İzmir Ekonomi filan var bilmiyorum oralar zengin kesimlerine hitap ediyor eziliriz :(

Neyse arkadaşlar yazılım işlerinde bir çok arkadaşa danışıyorum.Yıllardır istediğim PHP dersi için 3 sene sonra bile öğrenmeye çalıştım.Şimdi daldan dala dil için atlıyorum.Bir türlü istediğim dili bulamadım.Onu da geçtim bir dile başladıktan sonra umutsuzluk geliyor bırakıyorum ancak 1-2 gün sonra tekrardan istek geliyor ve devam ediyorum.Çok kararsız kaldım bir meslek seçip ona göre artık hayatıma şekil vereceğim.Matematik temelim çok iyi sayılmaz ancak biyoloji ve kimya derslerim iyidir.Sayısal alanındayım.Sizlere bir kaç sorum olacak;

-Sizce bu düşünce yapısı ile yazılıma girmeli miyim?

-Özel Üniversite okunmalı mı?(Burslu ya da %50 burslu)

-Yazılım Mühendisliğini tavsiye eder misiniz?

-Sizce hangi dil seçilmeli?(yazılımı tavsiye ediyorsanız)

-Yazılım harici hangi mesleği tavsiye edersiniz?(Lütfen alanıma göre tavsiye ediniz)

-Yazılım Müh. okuduktan sonra iş bulma olanakları nasıl? Yani biliyorum kendimizi geliştirirsek olur ancak üniversiteden boş mezun olma gibi bir durum? :(

-Bazen ders çalışmak istemiyorum sizce teyzemde kalsam bu etki eder mi?

Aklıma başka sorular gelirse soracağım ancak arkadaşlar bu meslek kararına bu hafta sonuna kadar karar vermem gerekiyor.Hem dershane rehberliğine gidip soracağım hem de teyzemle güzel bir program belirleyeceğiz.Annemler zaten teyzemle çalışmamı istiyorlar.Yani teyzem öğretmen filan değil ancal sürekli evde ve kuzenimi disiplinli bir şekilde çalıştırdığı için ve başında durduğu için onlar da istiyor.

Sorular biraz ilginç olabilir ancak hayatıma artık şekil vereceğim.Lütfen yardımcı olun.Webmaster ve internet sektöründe olan arkadaşlar olduğu için özellikle buralara(başka webmaster forumlarına da açacağım fikirler için) sormak istiyorum.

En Önemli Soru;

Siz ne tavsiye ediyorsunuz?

Yardımlarınızı bekliyor,

Saygılarımı Sunuyorum...