Merhaba arkadaşlar. Yeni bir platform türemiş, telifport diye. Dünya genelinde stok fotoğraf platformlarından paralı üyelik veya tek seferlik.indirme bedeli karşılığında satın alınan stok fotoğraflara kendilerince telif koyuyorlar 😎😄
Bir mail atıp bir kaç hukuki terimle korkutup altına da bir avukat kaşe-imzası ile info@... Uzantılı mail adresine gönderiyorlar... Bir link koyup bir e-ticaret platformuna yönlendirip lisans satın al diyerek bir sepete de yönlendiriyorlar😳 Bana biraz pek de yasal olmayan sebepsiz zenginleşme / haksız kazanç elde etme çabası gibi geldi.
Şimdi, para verip üyelik hizmeti satın aldığım ve bana hizmet olarak sunulan envato market platformundan indirdiğim bir stok (!) Fotoğrafa nasıl kendi kendilerine telif koyabiliyorlar bunu çok merak ediyorum? 😄
Konuyu bazı bilişim hukukçuları ile değerlendirip hasbihal edeceğiz ama buradan sormak istedim, bu şekil mail gelip bir işlem yapan arkadaş var mı?
(Not: Elbette ki öncelikle emeğe saygı, kopya ürün kullanımına herkes gibi karşıyım o ayrı konu)