-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
yazılım
-
-
Ad Soyad
Ş** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
10 15 milyonun varsa kodlama bilmen gerekmez, bileni bulursun :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
epey bir yazılım gerektirmektedir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Freelance Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cimri veya Epey tarzı siteler, içerisinde barındırdıkları ürünlerin yayınladığı siteler ile anlaşmalılar. Örneğin; PTTem, N11, hepsiburada vs. gibi sitelerin hepsiyle anlaşmaları var. Bu siteler, Cimri ve Epey tarzı platformlara ürünlerinin datalarını veriyorlar. Bu işlemde; XML ve JSON şeklindedir. Bunu nerden biliyorum? Daha önce PTTem "Yazılım Geliştirme" pozisyonu için mülakata çağrılmıştım. Bu konu da mülakat sorularından birisiydi. Mülakatta bu konu üzerinde açıklama yapmışlardı. Diğer türlü; bu alışveriş sitelerinde milyonlarca ürün var. Bu ürünleri, belirli periyodlara göre çekmeleri, düzenlemeleri, saklamaları gibi vs. konular hem maliyetlidir hem de yorucudur. Böyle siteler yapılamaz mı? Elbette yapılabilir. Yeter ki; alışveriş siteleriyle anlaşmalar yapılsın.
2 kişi bu mesajı beğendi.
http://emrecanoztas.com/
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
"Affiliate" gelir modelinde çalışan sitelerdir. İçeriği izin olmadan çektiğinde güzel ceza-i yaptırımları oluyor. Her e-ticaret platformunun(büyükler) hukuk departmanları / danışmanları bu işlere pek göz yumdurmuyorlar.
Bilgi kaynağı : Eski bir n11 çalışanıyım :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
7 sene bu işi yapmış biri olarak tekrar yazmış olayım ;
- yazılım işin en kolay tarafı ( yıl 2010 , yazılım için istanbulda bir firmadan teklif aldım o dönem bana verdikleri teklif 80.000 TL idi , O parayı verdim mi hayır . Daha iyisi yapıldı mı evet )
İşin en zor tarafı ürünleri çekeceğiniz siteler ile anlaşmak ve sonrasında ise bu ürünlerin bu siteler tarafından güncel tutulması .
e-ticaret sitelerinden xml dosyasını bedava hizmet karşılığında alırsın , e-ticaret sitesi binlerce para vermiş gibi hesap sorar . xml dosyasını alırsın , içeriği güncel değildir anlamı olmaz .
Hadi xml dosyasını alayım dersin , e-ticaret sitesi bu dosyayı oluşturmak için sitemi yapan firma benden yıllık bukadar para istiyor bunu bana vermen gerekir der. 2017 yılında en son 500 TL istiyordu e-ticaret siteleri .Şimdi nedir bilmiyorum .Tek bir e-ticaret sitesi için , 100 siten olsa 500*100 = 50.000 TL yıllık masraf .o kadar kazanıyormusun hayır
Sende dersin ki , o zaman sitene benim robotlarım gelsin , ilgili dosyayı kendi oluştursun . Bu da olur olmasına ama bu durumda güçlü bir sunucuya ihtiyacın olur .Tek bir site için yapmıyorsun ki bunu . Maliyetlerin artar . Sana xml sini vermeyen her site için bunu yaptığında sürekli sunucunun gelişmesi anlamına gelir.
Hadi butun hepsini aştın , yüzlerce e-ticaret sitesinin ürünlerini kendi kategorilerin ile eşleştirmen gerekir. Yazılımın bunu mümkün oldugunca otomatik yapar . yapar ama yine de bir bakman gerekir .Ayrı bir çile .
Tek kişi ile yapılır mı , yapılır yapılmasına amma yorucu .Göründüğü gibi değil hem firmaları ara xml yi almaya çalış hem de hala niye xml yüklenmedi , verdik ya kardeşim dosyayı diyenler ile uğraş .
geldik para kazanma kısmına en önemlisi bu , adsense para kazandırmaz .Affiliate olarak kazanman gerekir ama bu da o kadar kazandırmaz . Affiliate olarak sana link verecek aracı kuruluş çok yok . Benim uğraştığım zamanlarda zanox vardı o da Turkiyeyi kapattı .
Bunların hepsini aştın , büyüklerden biri derki kardeşim senin websiten benim adımdan türemiş , avukatı sana ihtarname gönderir . Korkarsan , tırsarsan kapatırsın siteni . Korkmazsan devam edersin . Seni tehtid eden sitenin kapandığını görmek nasip olur .
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
-
Ad Soyad
B** T**
-