cevabınız için teşekkür ederim
emirbugra adlı üyeden alıntı
şirket kurmak için herhangi bir alt yada üst limit yoktur. kanunlara göre bir tl bile kazanıyor olsanız onu beyan edip vergisini vermeniz gerekiyor. kosgebden falan genç girişimci desteği falan alırsanız o zaman bazı vergilerden muaf oluyorsunuz ama her türlü şirketinizi kurmak zorundasınız. şirket kurmadan bu işi yapanlar nasıl yapıyor? Allah'a emanet yapıyorlar. brgün takibe alınıp faizli şekilde vergi borcu çıkarsa o zaman evi arabayı satıp ödettirir devlet.
cevabınız için teşekkür ederim
medyakiraz adlı üyeden alıntı
Merhaba @mkucuk;
1.Kazandiginiz paranın vergisini vermekle mükellefsiniz. Bu tutar 1₺ veya 1k₺ olmasını gerektirmiyor. Şirket kurduğunuz zaman ister e-faturaya geçersiniz isterseniz de maatbadan fatura bastirirsiniz firmanızın adına o size kalmış bir şeydir. Sakın ama sakın pos firmaları sizin adınıza fatura kesiyor diye düşünmeyiniz, onların kesmiş oldukları fatura sizin onların pos/havale/EFT sistemlerini kullandığınız için komisyon faturası kesmektedir.
2. Çoğu arkadaşımız işin ciddiyetini bilmediği için vergisiz gelir elde etmektedirler ancak kanıtlı bir şekilde maliyeye şikayet edilirler ise kazandıkları paradan daha fazlası ceza ve faizlerle ödemek zorunda kalacaklardır. Örnek olarak Google adsense üzerinden kazanç sağlayan kişi/kişilere yapılan cezalardir bunu Google ve youtubede aratarak bulabilirsiniz.
cevabınız için teşekkür ederim , şunu sanal pos için de yazdığınız gibi düşünüyordum , detaylı anlatıımınz için teşekkürler
Hidra adlı üyeden alıntı
bu tarz bir site için elime domain bulunmakta dilerseniz yardımcı olurum, sorunuza gelince genelde başka sitelerden API çekiyorlar. Siz sattığınız her ürün için fatura kesmek zorundasınız çeşitli yazılımlar bu işleri otomatik hallediyorlar.
teşekkür ederim hocam , domain var mevcut.
alper155 adlı üyeden alıntı
mkucuk site için fiyat aldınız mı? merak etmekteyim
ayrıca şahıs şirketi değil de büyüme hedefleriniz var ise limited şirket kurmanızı tavsiye ederim. sırf itibar için bile en az limited tercih edilmeli benim görüşüme göre. şahıs şirketlerini kimse kaale almıyor(bankalar, tedarikçiler, müşteriler.. gibi)
Cevabınız için teşşkürler hocam , şuan bi deneme aşamasındayım zaten hocam şahış şirketi benim için yeterli olcaktır.
Tekrar dan cevaplarınız için teşekkürler