konu sahibi arkadaş reklam derken duyarlı akıllı reklamlardan mıı bahsediyorsunuz yoksa png gif tarzı reklamlardan mı bahsedıyorsunuz ? önce bu soruya cevap verirseniz bende size aradığınız sorununuza belki cevap verebilirim.

Ben genede 2 sine de kendi bilgim dahilinde yorumluyaym.
Eğer sabit png gif tarzı reklamlardan bahsedıyorsanız gelen kullanıcının ilgi alakası dışında ise tıklamaması gayet normaldir buna da şaşırmamalıısınız. Ha yok illa da tıklasınlar istiyorsanız o gif png tarzı resmin ilgi çekici olması lazım.

Eğer adsense vs gibi reklamlardan bahsedıyorsanız kişiye duyarlı reklamları açk bırakın. Bu reklamlar ne işe yarıyor dıyecek olursanız kullanıcınıın daha önce yaptıgı aramalara benzer reklamları kullanıcıya sunar. 100 de 1 de olsa tıklanma oranı vardır.

Bir diğer mesele ise sitenize giren kullanıcıyı gözlemleyin ne arıyor neden giriyor vs gibi yani kendinizi kullanıcı yerine koyun ona istediklerini verirseniz o da size memnunıyetını reklamlara tıklayarak gösterir ama giren kullanıcı buradaki arkadaşlar gibi internete hakim kişilerse reklamlara tıklanmasıını beklemeyin ama giren kullanıcı sıradan vatandaş ise merak etmeyin o reklamlara yanlışıkla da olsa tıklar.

İşin de özü sitenize girenleri analiz etmekten geçer.