HardCoreDeveloper adlı üyeden alıntı


Söylediklerinizin hiç birine katılmıyorum django falan 2005 senesinde çıkan framework ve aşırı dandik bir şey. Bazı büyük şirketlerin bunu kullanmasının tek sebebi ise orda çalışan eski kafalı dinazor diye tabi ettiğimiz yazılımcılardan dolayı olması.

Java dan sonra tam okuyamadım gözüm yaşardı toz kaçtı sanırım...


PHP her türlü phytona fark atar. Hem hız olarak, hem compile süresi olarak, scale olarak..vs .

Atmıyor diyorsanız siz doğru php yazmayı bilmiyorsunuz demektir :) . PHP ile sadece backend yazılır diye bir şey de sadece sende duydum. Phyton ile sadece console uygulaması yazılır ozaman. Django gibi web framework kullanacaksak ikisinde de kullanırız (codeigniter, laravel..vs), masaüstü framework kullanacaksak ikisinde de kullanırız. Öyle saçma kıyaslama olmaz :D

İstediğiniz yerde araştırabilirsiniz performans sonuçlarını:
"For example, if you’re developing a banking system, which can receive a huge amount of traffic daily, it needs to be exceptionally fast. Shorter delays can impact system performance greatly. In this case, using PHP 7 would be recommended over Python.

However, if you want to build a simple application where speed and time lag don’t have much impact, you can use both Python and PHP.

Conclusion: PHP wins in terms of speed and performance.

But if you’re a beginner, try learning Python first, and then you can shift gradually to PHP or other languages.
"

Yapay zeka kısmına gelirsek, yapay zeka dediğin şey gerekli matrixlerin doldurulması ve istatistiksel olarak yorumlanmasıdır. Yani MATEMATİK. Bunu bir dil daha iyi yapıyor diğer dil daha kötü yapıyor şeklinde yorumlayanlar her şeyi hazır framework ile kullananlardır.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem iyice PHP öğrenmesidir. İyice öğrenmeyecekse phyton gibi syntaxı bile olmayan bir dil öğrenmesidir. İki veritabanı bağlantısı bir for döngüsü yapınca dil öğrenmiş olunmuyor maalesef. İnsanların yanılgısı bu yüzden başlıyor.

* Bunlar benim fikirlerim değildir. Eksik yada yanlış şeyler yoktur :)

sizce freelance için hangi dil daha iyidir ?