Paylaşım icin tesekkurler. Videonuzuda izleme firsati buldum. Manuel olarak async ve defer kullanımı yaparak woocommerce üzerinde de başarılı sonuçlar aldığımız oldu. Yinede bu sürecin test aşaması biraz uzun sürüyor. Elbette bu yönteminde son derece pratik göründüğünü itiraf etmeliyiz. Blog sitelerinin pek çoğunda işe yarar diye tahmin ediyorum. En azından oluşan hataları ayıklayarak kullanıldığında bile performans sağlayacaktir.

Konudan bağımsız olarak;
Tr wordpress kullanıcıları dört farkı fikirde bölünmüş durumda.
1. Eklentisiz optimizasyon takıntısı olanlar
2. Sadece pagespeed skorlarına bakanlar
3. Sadece hız sonuçlarına bakanlar
4. Asla memnun olmayanlar
Kime yardımcı olmaya çalışsak muhakkak bir fikir ayrılığına dayalı polemik oluşuyor. Açıkçası ben bu nedenle fazla detaylı bilgi paylaşımı yapmıyorum. Yapmaya gerekte duymuyorum. Ücretsiz bir şekilde kendisi optimizasyon yapmak isteyenler için milyonlarca kaynak var. İsteyen herkesin tavsiye edilen web site hızına ulaşması çokta zor değil. Daha da iyisini isteyen varsa zaten bu spesifik bir çalışma gerektirir. Yani şunu yap siten hızlanır demek ile olmayacaktir. Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi birinin neler yapılabileceğini analiz edip, siteye özel bir çalışma yapması gereklidir. Bu bilgi ve tecrübeyi yine herkes kendi çabasıyla öğrenebilir. Yeterli sayida kaynak olduğunu düşünüyorum. Biri bir soru sormadikca bilgi paylaşıpta polemige girmeyi anlamsiz buluyorum.

Mesela yıllar yıllar önce amp kurdurmak icin güzel bir fiyat ödemiştim. Yaptiğı tek sey eklentiyi etkinlestirip bırakmak olmustu. Ayarlari bile eksik yapilmisti. Yine kendim arastirip yapmiştım. Bunu neden anlattım? Bunu anlattım çünkü zaten eklentiyi kurup bir kac basit ayar yapmak icin para ödememe gerek yoktu. Ama ben arastirmadigim icin, öğrenmek istemedigim icin o parayi ödemiştim.