Güzel bir paylaşım olmuş.

Skor her şey demek değildir cümlenize kesinlikle katılıyorum.

Arka planda iyileştirilmesi gereken bir çok detay olabiliyor, bunu da maalesef herkese anlatamıyoruz.

Misal tek bir obje ile ''hile yöntemi'' 100 puan alanlar olabiliyor ve maalesef bu hizmet için ücret alan bir kaç kişiye denk geldim. Peki google amca salak mı? Bunu yer mi? Asla!

Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte google bizden kullanıcı deneyimi iyi olsun diye açılış hızına dikkat etmemizi öneriyor ve bunu search console da yansıtıyor.

Esasında pagespeed analizinde Önemli Web Verileri değerlendirmesini geçti sonucunu alabiliyorsak puanın bir önemi kalmıyor. İnanın 45 - 50 puan olan bir çok site ''geçti'' sonucu alabiliyor. Ama 100 puan olan bir çok sitede ''geçemedi'' sonucunu alıyor maalesef.

Yani yapılan hızlandırma çalışmasında önemli olan puandan ziyade açılış hızını iyileştirmektir. Bunu yaptığım ve yapacağım çalışmalarda hep belirtirim çalıştığım kişilere.

tolhur eklentisiz optimizasyon takıntısı olanları kesinlikle kaale almıyorum, sana da aynısını tavsiye ederim. Sunucu açısından mutlaka bir cache olmalıdır. Sunucuda yer alan litespeed nginx varnish vs bunlar da bir nevi eklentidir sonuçta :)

Burada önemli olan husus:

Her site için farklı özellikler mevcut olduğundan ''siteye özel'' çalışma yapılmasıdır.

Gelelim paylaşım konusuna;

Ben zamanında çok bilgi paylaştım. Ve her bilgi paylaştığımda bana özelden gelenlere ücretsiz olarak yardımcı oldum. İşimin arasında onlara yardımcı oldum diye de asla pişman olmadım diyemiyorum, işin özü de bu aslında. Şu an hatırladığım 4 kişi benden öğrendiği bazı bilgiler ile bu işin hizmetini vermeye başladılar mesela :)

Ben yabancı kaynakları takip edeceğim, 4 ayrı test sitemde değişik testler yapacağım ( sunucu ve hosting ayrı olmak üzere masraf edeceğim ) bazı eklentilere para ödeyeceğim ve farklı temalar farklı eklentilerde nasıl neticeler alınıyor diye günlerce emek vereceğim ve biri de gelecek benden aldığı bilgi ile bana rakip olacak.. Yok öyle bir dünya.

Yardım alanların arasında bana teşekkür edenler, dua edenler oldu sağolsunlar. Onlara yardımcı olmak bana ancak mutluluk verir.

Ama her geçen gün bencillik üst düzeyde artış gösterdi.

En basiti biri öbür forumda konu açıyor ve ben analiz görsellerini yorum olarak belirtiyorum diye hadsizce, utanmadan bana iftira atıyor! Böyleleri de var işte. BU yüzden artık yorum dahi atmayacağım konulara. Sinirlendim, ilaç aldım ve işlerim aksadı, üstüne beddua ettim diye ben günaha girdim. Ne oldu şimdi? Birileri yanlış algılamasın, bu işler öyle kolay değildir diye yorum attım diye oldu bu. Ve kimse de gelip Yılmaz hoca asla böyle bir şey yapmaz diye konuya gelmedi :)

Neymiş; her koyun kendi bacağından asılırmış.

Bundan böyle paylaşım falan bende bitmiştir arkadaşlar.

Kolay gelsin herkese.

Not: terzi312 bu konuda bu şekilde uzun bir yorumda bulunduğum için sizden özür diliyorum. Konu dışına çıkıldı maalesef. Affola..