Arkadaşlar öncelikle yazıyı okuyan arkadaşlara ricam birer yorum lütfen. Bir Dakikanızı almaz !

Artık Özgün İçerik Değil Özgün Konu

Yakında yeni web sitemi yayına sokmayı düşünüyorum. Şu koca sanal alemde her yıl yeni bir akım başlıyor yüzbinlerce site bu akıma kapılıp gidiyor. Son 2-3 yıldır ortaya çıkan "blog" furyası gibi. Blog blog dolaşıyorum, sanki hepsi birbirinin kopyası. Bir kaç önde giden site hariç.

Yeni web sitesi projesi geliştirmeye çalışırken bana fikir beyan eden webmaster'lar hep bir ağızdan aynı türküyü söylüyor: "Özgün içerik candır !" , "Wordpress candır !" "Güncel konuları işleyin" "Laptop, Tablet, Tatil, Kadın Sektörü içerikli siteler daha çok kazandırır"

Evet bir abimiz blog açmış özgün içeriklerle iyi yerlere gelmiş, Bir abimiz tatil sitesi açmış iyi kazanmış, Bir abimiz kadınların alışveriş tutkusunun önüne hiçbirşeyin geçemeyeceğini bilmiş web zenginleri kervanına katılmış. Bunlar güzel örnekler ancak nereye kadar webmasterlar olarak trencilik oynayacağız? Dizilmiş herkes birbiri ardına. Ancak unutmayalım her trenin bir tek lokomotifi olur. Bir yerden sonra tabuları yıkmak gerek, üretken , cesaretli olmak gerek.Farklılık yaratmak gerek.

Evet bu noktada üzerime düşeni yapmak istiyorum. "Özgün içerik candır" parolasıyla yola çıkıp, özgün olan ama özgünlüğünü yitirmiş konularda yazılmış makaleler yazarak bu sıradanlığı devam ettirmek istemiyorum. Bence artık aslolan "Özgün makale yazmak" değil "Özgün konulara değinmek"

Değerli webmaster kardeşlerim , abilerim, dostlarım İşte bu ufuklarla yola çıkarak başladım projeme. Sizlerin de bana yeni ufuklar kazandıracağınızdan eminim.

Peki içerik konusunda bu kadar titiz düşünüyorum.

Ya domain? Domainim nasıl olmalı? Bu konuda özlellikle tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kısa ve akılda kalıcı olması çok önemli. ".com" uzantılı olması önemli.

Daha önce değinilmemiş konulara parmak basacak.Okuyucularına farklı bir "+" kazandıracak nitelikte bir siteye aşağıdaki alan adlarında hangisi "cuk" diye oturur.??? Çoğunlukla akılda kalıcı olması nedeniyle seçtim aşağıdakilerin çoğunu. domain seçme konusunda çok tecrübesizim. özellikle .com lu pek bulamadım
www.oipu.net
www.zehb.net
www.fdai.net
www.ndye.net
www.xmeo.com
www.ogreti.net
www.lipit.net
www.debdebe.net
www.bedii.net
www.zemheri.net
www.noktasiz.net
www.nadiren.net