aşağıdakileri yaptınız mı ?
1 Plesk Panele bağlandıktan sonra " Subscriptions " kısmından ( yani domainleri listelediğiniz yerden veya sağ üst köşeden arama kısmından ) özel ns oluşturacağınız hesabı seçiyorsunuz. Daha sonra gelen ekranda " Websites & Domains " yazan kısıma tıklıyorsunuz.
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p1.jpg)
2 Gelen ekranda " DNS Settings " kısmına tıklıyorsunuz.
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p2.jpg)
3 " DNS Settings " Kısmına tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir yer açılacak orada" Add Record " yazan yere tıklamanız gerekecektir.
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p3.jpg)
4 İlk 3 aşamayı yaptıktan sonra şimdi sıra geldi özel ns oluşturma işlemine. Gelen ekranda " Record type " yazan yerde " A " şekilde kalması gerekmektedir. " Domain name " kısmındaki boşluğa ise hangi ns yi oluşturcaksanız onu yazmanız gerekmektedir. Ben ns1 " ns2 olarak göstermekteyi." IP Adress" yazan kısmın yanındaki boşluğada NS ip adresini yazmak gerekmektedir. Daha sonrada " OK " yazan yere tıklamanız gerekmektedir.
Aynı işlemi ns2 içinde yapıcaksınız.
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p4.jpg)
5 Nsleri oluşturma işlemi tamamlandı. Şimdi sitenizde dns ile ilgili hata almamanız için düzenlemeniz gereken ve eklemeniz gereken kısımı göstereceğim.
Aşağıdaki resimdeki gibi "Record type "kısmındaki " NS "yazan yerin en sağ tarafında sizin istediğiniz NS gözükmüyorsa o kısma tıklayarak diğer resimlerdeki gibi düzenlemeniz gerekmektedir.
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p5.jpg)
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p6.jpg)
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p7.jpg)
NOT : Eğer DNS Kısmında 2. yani ns2 için yer yoksa aşağıdaki resimdeki gibi NS oluşturmanız gerekecektir. 1. 2. 3. sıralamada anlattığım işlemleri uygulayıp busefer " Record type " yazan yeri " NS " olarak işaretliceksiniz. " Domain name " olan yer boş kalıcak. "Name server " yazan kısım ise oluşturduğunuz eksik olan NS olacaktır.
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p8.jpg)
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p9.png)
6 Bütün bu işlemler bittikten sonra ayarları kaydetmek gerekecektir. " DNS Settings " kısmında "Update " yazan yere tıklamanız işleminizi tamamlamak olacaktır. Aşağıda resimde göstermekteyim.
7 “ İşlemin son hali bu şekilde olması gerekmektedir.
![](https://blog.internetbilisim.net/wp-content/uploads/2016/04/p10.jpg)