crafter adlı üyeden alıntı

benim için buradaki amaç link çeşitliliği. Sürekli domain'e veya sayfaya çapa metin veya açık url dışında bir backlink sağlamak.


Konuda ki cevapları okuyunca yanlış anladığımı sandım bir an ancak bu cevabınızı görünce emin oldum.

Link verilmeden düz bir metinin nasıl bir faydası olabilir ki? Elbette herkesin farklı tecrübeleri vardır, ancak bu pek üzerine düşünülmesi gereken bir durum değil gibi. Link, anchor text, bağlantı metni, köprü veya adına her ne diyorsanız, bu yoksa o bir bağlantı değildir, düz bir metindir. Eğer bunların backlink olduğunu savunacaksak, şuan buraya yazdığım her kelime birer backlink olur/olmalı. Böyle bir şey mümkün değil. Zaten olmamalıda.

Böyle bir kullanımın etkili olabilmesi için, linki kopyalayıp tarayıcıdan direk giriş yapılması gerekir. Bu senaryoyu uygulayacak kaç kullanıcı çıkar? Uyguladığını farz edelim, direct link olarak görünecek bunlar analizde. Birisi sizi referans göstermiş olmayacak, kullanıcı sizin sitenizin adresini manüel olarak tarayıcısına yazarak girmiş olacak. Demek istediğim bu senaryoda sizi bir yerin yönlendirdiğini google gibi gelişmiş bir motor bile tespit edemez.