gvnavci adlı üyeden alıntı

10 sene önce *** da konuştuk ama burada olmadığımdan pek bilemiyorum :) buralarda eski sayılmam.

İlk olarak ne kadar eski olursanız Böyle bir konu açtığınıza göre Adsense konusunda tecrübesizsiniz.

Bu yapılan reklam verenlere zarar veriyor. Haksız kazanç oluyor. Bunu umursayan kişi sayısı zaten azdır. Bundan ötürü de Google bu tür ekosistem oluşumuna izin vermiyor.

Konu altında yorum yapanlar var. Onlar da bu konuda tecrübesiz oldukları çok belli. Kullanılan cihaz bilgisine kadar erişebilen bir sistemden bahsediyor. Buna önlem olarak IP değiştirmekten bahsediyorlar. Kaçıncı yüzyıldayız ? IP adresiyle tespit eskide kaldı diyebiliriz.

Bundan 2 sene önce reklam tıklamayla para kazandıran sitelerim vardı. O zamanlar Google anlamıyor ve izin veriyordu. Adsense güncelleme yaptıktan sonra siteye sadece Google arama üzerinden ve IP değiştirmeden girişi yasaklamama rağmen yine de yakalıyordu.

Google IP adresiyle fazla ilgilenmiyor. Browser ID, cihaz kimliği, site hareketleri vs. benzersiz şeylere bakıyor.

Eğer bu işlem yapılacaksa bir kişi ortalama maksimum bir ay içerisinde 2-3 defa reklamlara tıklayıp 100 den fazla da reklam gösterimi yapmayacak. Reklamlara tıklamasa bile bu linkteki tanımla https://support.google.com/adsense/answer/16737?hl=tr "yinelenen reklam tıklamaları ve gösterimleri" olduğu için hesap önce kısıtlama sonra da ban yiyecek.