Daha önce blogspotlu ücretsiz site kullanırken, artık bir domain aldım ve wordpress altyapısı kullanmaya başladım. Eskiden beri yüksek efor harcarım içerik üretiminde. Aynı performansı yine göstereceğimi umuyorum. Arkadaşlar, içerik hırsızlığı karşısında siz ne yapıyorsunuz? Bir örnek vereyim: 2016'da bir tiyatrocuyla
söyleşi yapmıştım. Bu tiyatrocu 2019'da vefat etti. Adana'nın yerel bir gazetesi bu söyleşiyi bloğumdan
kopyalayıp yayınlamış ve ben bunu birkaç ay sonra Google'da gezinirken tesadüfen gördüm. Sadece internet sitelerinde değil, gazeteye de basmışlar. Onlara sitemkâr bir e-posta gönderdim ama karşılık gelmedi. Adamlar fotoğrafımla ve ismimle yayınlamışsa da hiç hoşuma gitmedi. İkinci bir örnek de; bir siyasî partinin ilçe yönetimiyle yaptığımız söyleşiyi, partinin tumbrl uzantılı gençlik kolu bloğuna koymuşlar. Birkaç güne kadar bir siyasî partinin genel başkanıyla söyleşi yapmak için kısmetse ta Mersin'e gideceğim. Yeni bloğum için sağlam bir tanıtım olacağını düşünüyorum. Ama aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum. Sağ tık engeli koydumsa da ne kadar işe yarar bilmiyorum. Forumda, "kopya içeriği yayınlayan sitenin da-pa değerleri yüksekse, oirjinalinin önüne geçer, orijinal blog, kopyacı durumuna düşer" anlamına gelen bir yorum okumuştum. Ürettiğim eserler, otoriter sitelerden okunacaksa benim bunca çabamın ne anlamı kalıyor! Üstelik reklâm ağları da yazılarımızı inceliyor ve uygun görürse reklâm yayınlamamıza izin veriyor. Ama bazıları da geliyor, babasının malı gibi, emek vererek ortaya koyduğumuz çalışmaları kendi bloğuna koyuyor. Yeni sitemin bir köşesine veya her yazının sonuna uyarı notu düşsem nasıl olur? Şayet çalıntı durumu olursa, orijinal içeriği göstererek ve de bu uyarını notu göstererek telif davası açmam yeterli mi?