-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Sağlık Danışmanı
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar merhaba şirkette teams uygulaması kullanıyoruz işyerinden yakın arkadaşlarımla teams üzerinden sohbet ederken argo küfür vs. yazabiliyoruz acaba bunlar yöneticiler tarafından okunabilir mi ? araştırdım ancak böyle birşey bulamadım yazışmalarımın okunduğundan şüphe ediyorum ne diyorsunuz bilgisi olanlardan görüş bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İş ahlakı diye bir kavram var. Elbette hakaret, küfür vs tanımlar iş ahlakına uygun olmayan tanımlar. Önceden iş ortamında bunlar kişiler arasında konuşulurdu, artık yazışarak telaffuz ediliyor. Elbette tüm içerikler okunuyordur. Başınız ağrıyabilir.
Xson
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yayınların tekrarı yoktur. Canlı yayın sırasında okunmasını söylüyorsanız da private yazıyosanız sorun yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Sohbetler sunucuda barınır. Ulaşılabilir durumdadır her zaman. Görüntülü konuşmalar ise isteğe bağlı kaydedilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben şöyle söyleyeyim ,
şirket sunucularında yazışmaların tamamının kaydı var .Siz arkadaşlarınız ile yazıştıktan sonra nasıl geçmişe dönüp yazdıklarınızı görebiliyorsanız bilgi işlemdeki kişide yetkisi dahilinde yazıştıklarınızı gerektiğinde bakmak istediğinde görür .Fakat 7 gün 24 saat sizi izleyen biri yok ,ihtiyaç olursa açarlar kayıtlardan ne varmış diye bakılabilir.O yüzden şirkete ait PC lerde , telefonlarda ,dijital ortamlarda bu tür yazışma ,görüşme yapmayın .
Diyebilirsiniz ki bunu yapmaya hakları yok .İlgili davalar var sonuçlanmış .Şirkete ait mülk size zimmetlendiğinden bu şekilde izlenmek ve kayıtların gerektiğinde incelenmesine şirketin hakkı var .
Kaldı ki bazı şirketler kullanılan telefonların nereyi aradığını , ne yaptığını takip etmekle kalmayıp dinledikleri de oluyor . Tecrübe ile sabittir.Cep telefonunda whatsapp kullanıyorum yazışmaları görebilirler mi düşünceniz var ise , şirkete ait telefon ise ( evet ) görülebiliyor.Uçtan uca şifreli kimse görmez diye düşünmeyin .
Bu tür goy goy yapacaksanız kişisel PC ya da telefonunuzdan yapın iş garanti olsun .
Şu an başınız ağrımaz çünkü bir vukuat yok .