Merhabalar,

Ek iş olarak makale yazarlığı / editörlük hizmeti veriyorum belirli dönemlerde. Siteye önceden eklenmiş bir yazının düzenlemesini yapıyorum. Yazı da rastladığım cümleler beni şok etti. Bu cümle gibi birçok örnek var ama bu yeterli diye düşünüyorum. Yazarın yapması gereken, arama simgesine tıklayıp, çalıştır yazdıktan sonra çalıştır uygulamasının açılması gerektiğini anlatmak. Bu bir veya iki cümlede anlatılabilir. Ancak aşağıda olduğu gibi kelime sayısını doldurmak için lüzumsuz cümleler kurulmuş. Ön bilgi vermeyi anlarım da, bu bildiğin laf salatası.

"Arama seçeneğine tıklayarak arama satırına Çalıştır yazmalısınız. Çalıştır, bilgisayar uygulamasıdır ve gerekli komutları buraya yazarak kullanabiliriz. Bu komutlar sayesinde bilgisayar kendi sistemini onarabilir, sistemsel işlemleri yapabilir. Arama satırına Çalıştır yazdıktan sonra sol tarafta bize bilgisayarda bulunan ve çalıştır kelimesine dair detayları gösterecektir. Bizim aradığımız uygulama Çalıştır seçeneğidir. En üstte Uygulama başlığı altında görebilirsiniz. Bu seçeneğe tıklayınız."

Yapacaksanız işinizi böyle yapmayın. Haram yersiniz. İnsanlar size hayrına para vermiyor, siteleri bir yere gelsin, yaptıkları yatırımlardan sonuç elde etmek istiyorlar. Peki bu şekilde yapan arkadaşlar ne yapmış oluyor? Apaçık **************lık.

Bir diğer cümle...

Bu Bilgisayar uygulamasını açtığınızda karşınıza bu ekran çıkacaktır. Bu Bilgisayar uygulaması ile bilgisayarın çeşitli aygıtlarının ve kendisinin bellek durumunu öğrenmiş oluruz. Bu uygulama içinde Yerel Disk, DVD Sürücüsü ve bilgisayara takılan diğer cihazların bellek durumu bulunmaktadır. Bizim işimize yarayacak kısım Yerel Disktir. Yerel Disk üzerine sağa tıklayarak şekildeki ikinci ekranı açınız ve bu ekran üzerinde en altta bulunan Özellikler seçeneğine tıklayınız.

Burada anlatılmak istenen de, bilgisayarı açıp yerel diske sağ tıklayıp özelikler seçeneğine tıklamak.