Ben anlamıyorum artık devlet benim dijital olan ürünümden neden vergi alıyor. İnsanlara ben bu hizmeti ücretsiz vermiyorum ki, insanlar benim içeriğime erişmek için TTNet adlı şirkete para ödüyor. Arada devletin yaptığı bir hizmet, bir aracılık yok. Satın aldığımız hizmet için vergiyi de bize yaslıyorlar.

Mobil üründen fahiş vergi: VAR
İnternet erişilebilir fiyatlarda: DEĞİL
Devlet benim hizmetimi sağlarken aracı oluyor mu: HAYIR
Devlet ben hizmetimi sağlarken bana ya da hizmet alana yardımcı oluyor mu: HAYIR

anlamıyorum niye benim dijital gelirime vergi yapıyor? Devlet benim için hiçbir şey yapmıyorken ben neden ayın 10 günü devlet için çalışıyorum.

Ben fiziksel mekan değilim benim dijital güvenliğimi ben sağlıyorum, benim dijital ürünüm çalındığında mekanizması 2-3 yıl gibi uzun bir sürede işliyor, bana sağladığı hizmet sıfır ama vergi alırken bana ortak oluyor böyle saçma sapan bir vergi sistemi olabilir mi?

Benim verdiğim hizmet için güvenlik sağlayamayan, projelendirme yapmayan, aksine sürekli köstek, engel olan birine bir de düzenli para ödüyorum. Üstüne bir de benim müşterim de bana erişmek için para ödüyor. Niye? Amaçsız.

Ama konu telefon ürününde vergi geldiğinde, Diriliş Ertuğrul dizisi çekilsin diye bile para ödüyorum. Ya insani ihtiyaç görülen internette kdv %18 + %7,5 üstüne bir de dijital ürün yayıncısından %40-%50 vergi alıyorlar. Cidden artık bunlar katlanır düzeyde değil. Eğer bu vergi sistemi az biraz düzgün olsa insanlar offshore ya da farklı tür şeylere kaçmazdı. Sonra vay efendim neden irlanda'da neden tuvalu'da şirket açıyoruz.