''Empati yapıp;
Uzun zamanlar harcayıp, büyük emekler vererek alnının akıyla sitelerinden para kazanan kardeşlerimizin varlığını düşündüm bir an.
Onlara "çakal" denmesi kesinlikle yanlış!''
Pardon ama neden genelleme yapılıyor onu anlayamadım?
Herkes mi namuslu?
Herkes mi etik değerlere göre iş yapıyor?
Herkes mi vergisini ödüyor?
Hiç kimse içerik çalmıyor mu?
Hiç kimse görsel çalmıyor mu?
Hiç kimse başkasının fikirlerini çalmıyor mu?
Üzerine alınan oluyorsa rahatsız olsun bir zahmet. Ama üzerine alınacak bir durum yoksa zaten mesele de yok demektir. Çakal kelimesi kullanılırken kişi ya da belirli bir kitle yok sonuçta.
Bir iş yapılıyor ve kazanç ''miktarı hiç önemli değil'' elde ediliyor ise elbette bunun vergisi ödenmelidir, bu kadar basit.
Ayda 60 TL kazanıyor diye vergi ödemek zoruna gidiyor ise; ya bu işi yapmayacak, boş yere emek vermeyecek ya da daha iyisini nasıl yaparım daha çok nasıl kazanırım diye düşünerek hareket edecek..
Hayatın her anı birer sınavdır. Söylenmek, bahaneler üretmek yerine nasıl daha iyi olur diye fikir üretmek ve ona göre yaşamaya çalışmak daha sağlıklı bence.
Birileri gelir siyaset bulaştırır, birileri saçma bahaneler üretir, birileri kolay yoldan nasıl para kazanırım derdine düşer, birileri kendi egolarına yenik düşer..
Böyle saçma başlıklar ile konu açılmasına da dur demek gerek. Biri bir taş atar kuyuya misali, diğerleri de birbirini yer. Bu nedir yahu..
Uzattım, ama bu sefer affola demeyeceğim. Anlayan anlamıştır..