Herkese merhaba,


Bugün size "Aşk ve Para" adlı filmden bahsetmek istiyorum. Öncelikle filmin yönetmeni "Julie Anne Robinson" ve ABD yapımı bir filmdir. Aksiyon, Komedi, Suç tarzı ailecek izlenilecek bir film. IMDB puanı 5.3tür. Puanı bu film için düşük gördüğümü söylemeliyim. En az 7.0 puanı hak ettiğini söylemeliyim. 26.01.2012 tarihinde vizyona girmiştir.

Filmin konusu ise
''Aşk ve Para'' filminin (One for the Money) başrolünde oynayan Katherine Heigl, Janet Evanovich'in on sekiz ciltlik polisiye romanının sevilen kadın kahramanı Stephanie Plum'ı canlandırıyor. Yönetmenliğini Julie Anne Robinson'ın yaptığı filmin konusu şöyle: ''New Jersey'de doğup büyüyen, gururlu bir kadın olan Stephanie, acilen nakit paraya ihtiyaç duymaktadır. Son çare olarak kefalet senedi veren şirketinde tahsilat ajanı olarak çalışmak için kuzenini ikna eder. İlk olarak Vinny'nin en büyük borçlusu olan eski polis memuru, cinayet zanlısı ve geçmişte sonu kötü biten bir aşk macerası yaşadığı Joe Morelli hedefindedir. Ancak işin içine girdikçe Morelli'ye yöneltilen suçlamaların sağlam temelli olmadığını anlayan Stephanie, işine burnunu sokan ailesi, cinayete meyilli bir boksör, arka arkaya ölen tanıklar ve Morelli'yi bulduğunda ondan etkilenmesi gibi sorunların da devreye girmesiyle, yeni işinin düşündüğü kadar kolay olmadığını görür.''

İşten kovulmuş, arabası elinden alınmış, hayatı çok sıkıcı olan bir kadın. tam anlamıyla depresyona girmeye ramak kalmış. Düşünsenize her şeyin üst üste gelmesini. Zaten bu hayatta böyle olmaz mı. kötü olaylar geldi mi hepsi birlikte gelir. Ne yazık ki bu hep böyle.

Büyükannesinin bulmuş olduğu tahsilat ajanı olarak işe başlamayı kabul eder. Bu işe göre suçluları yakalayıp teslim etmek. Bu işin sonunda belli miktar para alınacaktır. Bizim ülkede var mıdır böyle bir iş acaba. Ve ilk yakalaması gereken kişi ne tesadüftür ki eski sevgilisi çıkar. Eski sevgilisi zamanında kızın canını da yakmıştır. Anlayacağınız serseri bir gençliği olmuş. Serseri gencimiz polis olarak görev yapmakta. Yalnız bir olayda yanlış anlaşıldığı için tahsil ajanları peşine düşmüştür.

Kahramanımızın eski polisi yakalama girişiminde başarısız olur. Çünkü ne silahı vardır ne kelepçesi. Tek başına suçlu birinin yanına gidince sonuç olumsuz sonuçlanır.

Tek başına işin üstesinden gelemeyeceğini anlayan kahramanımız -bana göre yakışıklı- Ranger Manosso -Daniel Sunjata- yı arar ve bu ödül avcılığı konusundan yardımcı olmasını ister. Ben filmin başında kahramanımızın Ranger Manossa ile aşk yaşayacağını düşünmüştüm. Daha fazla spoi vermeden filmle sizi baş başa bırakıyorum.

Hem komik ara ara aksiyon bazen de suç filmine dönüşen filmde ne ararsanız bulacaksınız.

İyi seyirler.

https://yorumcu2.blogspot.com/