Diğer forumda konu üstüne konu açılmış, burada durum gayet sakin ilerliyor. Web sitelerinden kazanılan paralar istisna kapsamına alınmıyor. Buda şirket kurmak zorundasın demek oluyor.

Twitter'da bu konu hakkında tweet atan siyasiler olmuş. En azından bu tweetlere yorum atarak siyasilerin dikkatini çekmek lazım. Bu konu hakkında tweet atmayan siyasilerin de son gönderilerine bu konuyu yazmak lazım. Bir şekilde kafalarda yer etmesi gerekiyor.

Diğer forumda cimer'e ve yetkili makamların kalemlerine mail gönderenler var. Bunlar da yapılabilir. Tebliğin ilgili alanını alta ekliyorum. Adamlar birde örnek vererek anlatmışlar... Cımbızla tutup web sitelerini kapsam dışına almak için epey uğraşmışlar.

(20) Sosyal ağ sağlayıcısı olarak kabul edilmeyen kişisel internet siteleri, elektronik ticaret siteleri, haber siteleri gibi etkileşim amaçlı içeriğin ikincil ve yan hizmet olarak sunulduğu platformlarda faaliyette bulunan kişilerin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar için mezkûr istisna hükümleri uygulanmayacaktır.

Örnek 12: Mükellef (J), kişisel internet sitesinde yemek tarifleri vermekte ve yemeklerin yapılışına ilişkin videolar yayınlamaktadır. Mükellefin faaliyette bulunduğu kişisel internet sitesinin belirli alanlarında reklamlar yayınlanmakta ve yayınlanan bu reklamlardan kazanç elde edilmektedir.

Sadece belirli bir kısmında sosyal etkileşim amaçlı içeriğe yer veren kişisel internet sitelerinin sosyal ağ sağlayıcıları kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmadığından mükellefin kişisel internet sitesi aracılığıyla elde ettiği kazanç istisna kapsamında değerlendirilemeyecektir.