Örnek 11: Mükellef (İ) sosyal içerik üreticiliği faaliyetiyle iştigal etmektedir. Mükellefin çeşitli sosyal ağ sağlayıcıları üzerinde kendine ait hesapları bulunmakta olup, mükellef tarafından üretilen içeriklerin bir kısmı kendine ait hesaplar üzerinden bir kısmı ise üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarına ait hesaplar üzerinden paylaşılmaktadır. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcısı kendisine ait hesaplarda, mükellef (İ) nin ürettiği içerikler nedeniyle elde edilen gelirler üzerinden komisyon bedelini düşmek suretiyle kalan tutarı mükellefin münhasıran bu amaçla açılan hesabına aktarmaktadır.

Mükellefin istisna kapsamındaki faaliyeti dolayısıyla üçüncü taraf hizmet sağlayıcısı aracılığıyla elde ettiği gelirler için mezkûr maddede belirtilen diğer şartların da sağlanması koşuluyla söz konusu istisnadan yararlanılabilecektir.

Adam bir firmayla düzenli ticaret yapar, para istisna kapsamındaki hesabına yatar. Sonra bu adam der ki; ben bu firmanın sosyal medya hesaplarında paylaşması için düzenli içerik üretiyorum der. Yani kısacası tebliğde bir sürü açık var.

Bunun dışında; web sitenize pinterest mobil uygulamasındaki pinleriniz üzerinden girildiğinde, pinterest tarayıcısında açılıyor diye biliyorum (yanlışsam düzeltin). Pinterest de bir sosyal paylaşım sitesidir. O zaman kişisel web sitelerine pinterestten girildiğinde istisna kapsamındadır.

Web sitelerimiz kendi yaptığımız bir uygulamada çalışmıyor. Google Chrome, Opera, Safari gibi tarayıcılar aracılığıyla çalışıyor. Bu tarayıcılarda birer sosyal ağ sağlayıcısı sayılabilir mi? :D İnsanların sitelerimize ulaşabilmesi için bu mobil uygulamaları kullanması gerekiyor.