foxx adlı üyeden alıntı adlı üyeden alıntı

3 senelik bir maceramız var. Bu macerada sitemizin alt yapısı wordpressti. Sonrasında biraz daha custom isteklerimiz olduğu için ".net core 5 mwc"  ile kendimize ait bir yazılım süreci oluşturduk. Fakat bu süre içerisinde site linklerimiz ciddi zararlar gördü. etiketlerden, kategori yapısına kadar birçok değişiklik yaptık. Problemlerle dolu süreçlerden geçtik fakat şu an stabilde şekilde devam ediyoruz. 

Konuyu bir tık yukarıda, başından şuana kadarki süreçlerle özetlemek istedim. Asıl olayı alt kısımda açıklıyorum.

Search console kısmına çok değer veriyorum. Sitemizde 700 içerik varsa belki 300-350'si(tahminen) google search consoleda indekssiz görünüyor. Dizine ekle diyor.

Bununla alakalı nasıl bir aksiyon alabilirim. Zamanla hepsini indexler mi? Yoksa feed'de veya sitemap tarafında düzenleme yapmam yeterli olurmu? Dilerseniz daha detaylı şekilde DM ya da buradaki mesajlarla, ekran görüntüleri ile durumları anlatabilirim. 

 

Genel olarak içeriklerin link yapısı değiştiyse ve içerikler aynı ise muhtemel "kopya içerik olarak ta tanımlıyor olabilir. Bu Hata kapsamındaki link sayısı oldukça fazla olduğundan uğraşmak can sıkıcı gelmiş olabilir. Bu nedenle link raporlarına bakmadığınızı ve Canlı URL testlerini yapmadığınızı düşünüyorum. Tavsiyem, Canlı URL ile üşenmeden linkleri kontrol etmenizi öneririm. Kullanılmayan linklerinizi URL Kaldır adımından kaldırma isteği göndermenizi öneririm. Tüm bunları yaparken acil olarak hangi linkten başlayacağınızı bilemiyorsanız, site:siteadi.com araması yaparak öncelikle kategorilerin indeks alması için Canl URL testi yapabilirsiniz. Zaman zaman bu işlemlerden sonra da site haritalarınızı kaldırıp yeniden yüklemenizi öneririm. 

Kolay gelsin