hocam hobi olarak yapmak istiyorsunuz güzel düşünce şuanda benim aklımdaki proje ile aynı fakat bekletiyorum şuan çünkü profesyonel bir şekilde bu işe girişeceğim şuan wowonder scriptini ücretsiz bir şekilde aldım ve geliştirme amaçlı üstünde duruyorum tabi proje bu şekilde sabit durmayacak uygulama olarak dosyaları bulunuyor zaten ama sürekli güncelleme ile oğraşılmaz o şekilde sadece scriptte bir güncelleme yapılır uygulamaları webview olarak devam ettirilir buda ucuza yapan arkadaşlarda mevcuttur ilerle durma sunucu kiralayacan ama öyle 1 aylık 6 aylık değil 3 4 5 yıl olarak alıcaksın ve kuracaksın sistemleri sıkılmadan usanmadan üstünde duracaksın :) haber sitesine gelincede otomatik veri şeklinde geliyor panelinize onaylamak ve yayınlama göz atma gibi işlevler size ait oluyor tabi ben bir haber alıntısını yapmak istesem şahsen ücret ödemem giderim haberin detaylarını alırım yetiyor bana haber paylaşmak sadece röportajlarıın ve içeriğinin detaylarını alman yeterli oluyor mesela cumhurbaşkanı ne dedi örnek: "herkese yardım edeceğiz gelen gideni aratmayacağız bu haber sitesi çok güzel" bu kadar konuşmada kestiyse tabi genellikle böyle olmuyor daha uzun konuşmalar mevcut oluyor başlıkları ve biraz içerik gir yapıştır başlığı kendin belirle ve paylaş zaten haber siteleri papağan gibi aynı kelimeleri tekrarlıyor 200 satır giriyor 200 satırın sadece ilgilendiren satırı 2 3 tanedir gerisi papağan gibi aynı tekrarlıyor forum sıfırdan kurmak yerine var olan işe girişen bir arkadaşla ortaklaşa ilerleyebilirsin