Ben kendim büyük sayfalara reklam vermedim ama bazen verenleri görüyorum ve vardığım sonuçlar şu şekilde;

Instagram'da çıta şu an çok yüksekte. Millet mizaha da doydu, aşk sözlerine de doydu ve bütğn sayfalar birbirine benzedi. Artık eskisi gibi her gördüğünü beğenip takip etmiyor kimse.

Eğer vereceğiniz reklamın bir amacı yoksa geri dönüş sıfıra yakın olur. Atıyorum çağrı Taner gibi bir sayfa çekilişi kazananları hikayesinde paylaştığı halde takipçi sayısı saatler sonra da aynı duruyor. 

Reklam verirken iyi düşünmek lazım. Sayfa admininin takipçiler üzerindeki etkisi yüksek olmalı, onları yönlendirebilmeli. Ve reklamı verirken bu koşulları göz önünde bulundurmak lazım. Yani anlaşma yapmadan önce direkt kuru kuru paylaşmak yerine bir cümlelik de olsa takibe teşvik etmeli.

 

 

Diğer bir konu sayfanızın az çok etkileşimi varsa para vereceğiniz sayfa bu etkileşiminizin üzerinde olmalı. Mesela benim 21 k'lık sayfam var. Google üzerinden reklam vermeye çalışsam 250 TL ye 3-7 k arası gösterim veriyor (yanlış hatırlamıyorsam) eee ben zaten post paylaşımından ortalama 30k erişim +70 k takipçiye kadar kazanıyorum. Neden bedavadan erişebileceğim şeye extra ücret ödiyeyim. Bu yüzden reklamın çapını büyütmem lazım. Para vereceksem  normal erişimimin bir kaç katı erişim sağlaması lazım. Bu da Cezmikalorifer gibi bir sayfayla mümkün olur. Ama sayfamın reklamını verir mi ya da benim o kadar bütçem olur mu o muamma. Çünkü 650 k lık bir hesap sırf hikaye paylaşımına 4 bin TL istemişti. 

 

En iyisi sayfana denk sayfalarla karşılıklı post paylaşım yapmak. En azından adil olur, paran cebinde kalır. Dönüş olmasa da kaybedeceğim bir şey olmaz.