SeoDoktoru adlı üyeden alıntı

Erdemakale adlı üyeden alıntı

@seodoktoru  merhaba hocam can sıkıntısından konudaki bütün mesajları tek tek okudum. O zamanın 100 bini şuan'ın 250 bini asgari ücret üzerinden hesap edersek :) sorması ayıp bu parayla ne yaptınız ne yönde ilerlediniz şimdiki aklınız olsa ne yönde ilerlerdiniz koskoca 6 sene geçmiş :)

Hocam benim yatirim anlasiyim klasik, emlak aliyorum surekli. Aliyor-dum. Simdi artik bu fiyatlardan biraz zor aliriz. Ahir gibi evler olmus 400-500k. Alamayiz artik. 1+1 aldim cok sayida onlari kiraya veriyorum. Ama sikintili is, kirayi odemeden kacan, elektrik su parasi takan, evi kirik dokup kacan, cok ugras isteyen birsey. Getirisi guzel ama. Fiyatlar cok fena oldu, 60-100k olan 1+1 ler suanda 250k dan peynir ekmek gibi gidiyor. Ben anlamiyorum, ya biz para kazanmayi bilmiyoruz yada insanlar kolay para kazanma yontemi buldu. 250k 1+1 e vermem ya ben, icim acir. 40 mt kare ev sonucta. 1000 tl den kiraya versen 250 ayda parasini cikaracak, 20 yil! Cok mantiksiz.

konut piyasasısın karlı olabilmesi için satın alınan bedelin kira geliriyle ortalama 15-17 yıl arasında amorti etmesi gerekir. Günümüz şartlarında bu durum 25 yıllara kadar çıkmakta ayrıca bahsettiğiniz gibi kiracılarla uğraşmasıda cabası.