Eğer şuan az çok PHP bilgisine hakimseniz kendinizi ufaktan ufaktan Laravel, CodeIgniter, Symfony gibi taslaklara yöneltin. Çünkü sizin aslında aradığınız şey bunlar. 1 kaç saatlik bir eğitim videosu bile size daha sağlıklı proje bitirme avantajını sağlar.  Üzerinde durarak daha da ilerletirsiniz. Çok bilgisizim dediğiniz için size bir tavsiyedir. Tercih sizin. Gelelim öğrenmek istediğiniz konuya.

Hosting firmalarının e-posta hizmetleri değişir. Bazı hosting firmaları müşterisini tutmak için bu servisi ücretsiz verirler. Aslında e-posta hizmeti başlı başına maliyettir. Yer alanı, güvenlik sorunu, destek muhabbeti vs vs.. Doğal olarak hem zarar etmeden hemde müşteriyi kaybetmeden bu hizmeti verdikleri için güvenliği, hızı, tasarımı, özelliği kısıtlıdır. Bu şekilde bir hizmeti kullanıyorsanız Gmail, Yandex, Zimbra, microsoft365 vs gibi hizmetlerle kıyaslayamazsınız doğal olarak. 

"Hem ücretsiz hemde daha iyi olsun aynı zamanda kendi alan adıma ait e-postam üzerinden bu işleri gönderimlerimi yapayım" derseniz, tavsiyem yandex olacaktır. Spam koruması, bulut hizmeti, yanlış gönderilmiş e-postaların bile size ulaştırılması, filtrelemeler, yönlendirilmeler, güvenlik, mobil desteği, hızı ve destek hizmetleri (ingilizceniz iyi olmalı) iyidir. mx kaydınızı yönlendirin yandex hizmetlerini kullanmaya başlayın. SPF kaydını unutmayın bu arada.

Yalnız KVKK yandex gmail microsoft365 gibi yurtdışındaki e-posta hizmetlerini kabul etmiyor onuda gözden kaçırmayın. (kurumsal şirketler için geçerli, bireyselde sorun yok)

Spam tarafına gelirsek, aslında spam olayı hosting mailinden yada ücretsiz servislerden kaynaklanmaz. SPAMA düşme ihtimali eposta adresinden (anlamsız karışık kelimeler, küfür vb kelimelerden oluşan adresler), sunucu kimlik doğrulaması olmayan servislerden, geçersiz sertifikadan, spf kaydı oluşturulmamasından, e-posta içeriğinde javascript kodlarının olmasından, çok fazla tıklanılabilir linklerin olmasından .... gibi gibi içeriklerden kaynaklanan sebeplerdir. 

Bu durumda konu başlığına uygun bir cevap vermek gerekirse bireyselde yandex hizmetini kullanmak, kurumsalda zimbra mail sistemi olan türk hosting firmalarının hizmetini kullanmak en iyi seçenektir.