Google Bilgi Paneli (Knowledge Panel) Nasıl Açılır?

Google Knowledge panel, Google aramalarında sağ üst köşede çıkan sizin aramanızla ilgili hap bilginin yer aldığı kutucuğa verilen isimdir.

Diğer bir adı da Google Bilgi Paneli olarak bilinir. Google Bilgi Paneli nedir ya da Google Knowledge panel nedir sorularının yanıtını verdikten sonra diğer detaylara geçelim. Son dönemde Google bilgi panelinde yer almak oldukça büyük önem taşımaktadır. Markalar, işletmeler, holdingler, kurumlar, oluşumlar; işadamları, dizi oyuncuları, sinema oyuncuları, futbolcular, şarkıcılar, sosyal medya fenomenleri, doktorlar, profesörler de kendileri için bir Google bilgi paneliolmasını istiyorlar. Önemli kişiler ve firmalar burada yer almak için PR ajanslarıyla çalışmaya başladılar. Google bilgi paneli nasıl yapılır ya da Google bilgi paneli açan şirketler arayışında olanlar tolgamedyam ile bu konuda hedeflerine kısa sürede ulaşıyor.

Tolgamedyam

 

 

Google bilgi panelinde (Knowledge panel) yer almak için gereken detaylara çok daha fazla hâkimdir. Eğer siz de bu tanınmış bir kişi ya da önemli bir işletmeyseniz ve burada yer almak istiyorsanız Tolgamedyam gibi profesyonel bir ajansla çalışmanızı öneriyoruz. Bu sayede tek başınıza zorlanacağınız ya da yapamayacağınız çoğu işlemin sizin yerinize profesyoneller tarafından en doğru şekilde yapıldığını görürsünüz.

 

Google bilgi panelini kimler yapar?

İş adamı bilgi paneli olsun, sinema oyuncusu Google bilgi paneli olsun ya da bir şarkıcı için Google bilgi paneli olsun fark etmez. Ajanslar bu kişiler için profesyonel anlamda bilgi paneli hazırlayabilir ve bu panelin güncellemelerini yönetebilirler. Google bilgi paneli açıldıktan sonra bu paneli kendi üzerinize kolayca alabilirsiniz. Bunun için, bize en başta verdiğiniz tüm bilgilerin doğru bilgiler olması gerekiyor. Doğrulama sırasında sizden, bize verdiğiniz ve bizim de Google bilgi paneline girdiğimiz bilgileri doğrulamanız gerekecek. Google bilgi panelini çok tanınmış kişiler ya da global markalar, kendileri alabiliyor olsalar da, yeterince tanınmayan kişiler ve markalar için Google bilgi paneli oluşturmak daha çok PR ajanslarının hâkim olduğu bir alandır. Tolgamedyam.com dışında farklı bir ajansla çalışmak isterseniz de Google bilgi paneli yapan firmalar içinde, alanında uzman olan firmaları seçmenizi tavsiye ederiz. Google Knowledge Panel örneklerini görerek, ajansların bu konuda işinin ehli olup olmadığı konusunda ikna olabilirsiniz.

 

Google Knowledge İçin Yapılabilecek Çalışmalar

Yerel işletmeler için Google Knowledge Panel açmak oldukça kolaydır. İşletme hesabı açıp bilgi paneli talebinde bulunulur. Sonrasında bu panel için yapılması muhtemel güncellemeler için çalışmalara başlanır.  Aslında bunlar bilgi panelinde yer almak isteyen herkes için geçerli olan çalışmalardır. Bunları sıralayacak olursak:

  • HTML 5 yapısıyla kurulmuş olan bir siteye sahip olmak
  • İşletmeye bağlı olan internet sitesine düzenli olarak içerik girişi yapmak.
  • Girilen içeriklerin SEO uyumlu olmasını sağlamak
  • İçeriklerin özgün ifadelerden oluşmasına dikkat etmek. Eğer varsa içeriklerin kopya kısımlarını yeniden düzenlemek.
  • İçeriklerin semantik yapıda kurgulanmasını sağlamak
  • İçeriklerde anlam yönünden bütünlük sağlamak
  • Güçlü geri dönüşler almak.
  • Kullanıcı kitlesinin hatırı sayılır bir sayıda olmasını sağlamak.

 

https://ajanspr.com.tr/wp-content/uploads/2021/04/google-bilgi-paneli-fiyat-300x210.jpg 300w" alt="Google Knowledge Panel" width="640" height="449" loading="lazy" />
Google Knowledge Panel

 

 

Bunlara dikkat edildiği takdirde Google Knowledge Panelkonusunda bir sıkıntı yaşamanızsınız. Ancak düzenli içerik girilmezse ve içeriklerde SEO kurallarına uyulmazsa bu pek de sürekli olmayacaktır. Bilgi paneli konusunda profesyonel yardım almak isteyen müşterilerimize Tolga medyam olarak en iyi hizmeti sunacağımız konusunda garanti veriyoruz. Bu alanda bizimle birlikte çalışan uzman kadromuz sayesinde sektördeki iddiamızı da sürdürüyoruz.

 

Google bilgi paneli fiyatı ne kadar?

Tolga medyam olarak 2021 yılında başladığımız Google bilgi paneliçalışmalarında fiyatımız 1000 TL + KDV şeklindedir. Kişisel panellerle ilgili çalışmanın sonuçlandırılması için sizden maksimum 10 gün istiyoruz. 10 gün içinde Google bilgi paneliniz aktif şekilde Google aramalarında görülecektir. İşletmeler için yaptığımız Google bilgi panellerinin arama sonuçlarında görünmesi biraz daha zaman alabiliyor. Ancak bu süre 30 günü geçmiyor. Eğer siz de tanınmış bir kişi olduğunuzu ya da firmanızın artık bir Google bilgi paneli olması gerektiğini düşünüyorsanız tolgamedyam.com ile iletişime geçmek için zaman kaybetmeyin.