Az önce nette gezerken bazı photoshop derslerine rastladım. Güzel derslerin, çıkan güzel sonuçların dersleri hep ingilizceydi. Ben de kendi resimlerimle ve kendi anlatımımda o dersi Türkçe olarak yaptım. :) Beğeneceğinizi umuyorum. Sitede gezerken bulduğum en güzel sonuçları veren derslerden birisiydi.
İlk başta dersin sonunda nasıl bir sonuç elde edeceğimize bakalım;
# Adım 1
İlk başta istediğimiz boyutta bir çalışma alanı açıyoruz ve arkaplan rengini ” #111111 ” yapıyoruz. (Ben 500x500px boyutlarında açtım.)
# Adım 2
Yazımızı yazıyoruz ve katmanımızı çoğaltıyoruz ve çoğalttığımız katmanı görünmez yapıyoruz. İlerde lazım olacak.
# Adım 3
Gizleme yapmadığımız ana layer seçili olsun ve şu yolları izleyin;
Layer> Layer Style> Gradient Overlay
Açılan sayfada aşağıdaki ayarları yapın.
* Gradienti yapmak için ” kırmızı, sarı, yeşil ve mavi ” renklerini kullanın.
# Adım 4
Şimdi ana katmanımıza bulanıklı efekti verelim. Filter > Blur > Guassian Blur yolunu izleyip çıkan pencerede 4,0 değerini verelim.
# Adım 5
Şimdi önceden çoğalttığımız katmanı görünür yapalım ve 2. katmanımız seçili iken tekrardan Filter > Blur > Guassian Blur yolunu izleyelim ve buna 1,0 değerini verelim.
# Adım 6
2. layerimizin Fill Opacity değerini 0% ‘a indiriyoruz. Yine 2. layer seçiliyken Layer > Layer Style > Blending Options > Outher Glow yolunu izleyelim ve aşağıdaki değerleri verelim.
# Adım 7
Layer Style Penceresini kapatmadıysanız Color Overlay‘a gelip beyaz rengi seçin. Kapattıysanız Layer > Layer Style > Blending Options > Color Overlay yolunu izleyerek beyaz rengi verelim.
# Sonuç;
İşlem tamamdır arkadaşlar.
NOT: Bu teknik ile bir çok neon efektli yazı oluşturmak kolay olacaktır. Yapmanız gereken Gradient’in renklerini değiştirmek.
Orjinal Konu Linki; Neon Yazı Efekti Oluşturmak