Merhabalar. PHP ile konuyu özelliğini yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
PHP ile konuyu okuyor özelliğini nasıl yaparım? |
10 Mesajlar | 1.230 Okunma |
Merhabalar. PHP ile konuyu özelliğini yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba.
Sorunuz anlaşılır değil. Yapmak istediğinizi daha detaylı yazarsanız, ve varsa örnek paylaşırsanız, daha çabuk çözüme kavuşur diye düşünüyorum.
İyi forumlar
ReşatTürksoy adlı üyeden alıntı
Merhaba.
Sorunuz anlaşılır değil. Yapmak istediğinizi daha detaylı yazarsanız, ve varsa örnek paylaşırsanız, daha çabuk çözüme kavuşur diye düşünüyorum.
İyi forumlar
Hocam şöyle ki, şu anda okuduğunuz konunun hemen alt kısmına dikkat ederseniz konuyu toplam (1) kişi okuyor gibi bir muhabbeti PHP ile geliştirdiğim proje üzerinde gerçekleştireceğimi farz edelim. Bu özelliğin aynısını yapmak istiyorum. Mantığını tam oturtamadım.
Kısacası anlatmak gerekirse şu https://xenforo.gen.tr/xenforo-kaynaklari/konuyu-kimler-okuyor-eklentisi.307/
Eklentiyi indirerek tam detaylı inceleyerek yapmak istediğiniz işlemi çabucak kavrayarak yapmış olursunuz
Kısacası anlatmak gerekirse şu https://xenforo.gen.tr/xenforo-kaynaklari/konuyu-kimler-okuyor-eklentisi.307/
Eklentiyi indirerek tam detaylı inceleyerek yapmak istediğiniz işlemi çabucak kavrayarak yapmış olursunuz
Bu özellik Xenforo için yazılan bir özellik değil mi hocam?
PHP kullanılmış mı bu eklentide?
Şimdi soru biraz daha netlik kazanmış oldu. Her nerede kullanacaksanız kullanın (forum veya diğer script), platformunuzda aktif kullanıcıları php ile session üzerinden çağırabilirsiniz.
PHP Session ile ilgili daha çok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Faydalı olabilme dileklerimle.
Mesaj 2 defa düzenlendi. Son düzenleyen: ReşatTürksoy (04.10.2022 01:08)
cavadovrufiq adlı üyeden alıntı
Bu özellik Xenforo için yazılan bir özellik değil mi hocam?
PHP kullanılmış mı bu eklentide?
Zaten xenforo PHP ile yürür burdaki amaç yapılış mantığıdır. Eklentideki dosyaları kurcalayarak session ile yapabilirsiniz
Hocam indirme izniniz yok diyor ama nasıl indireceğim?
Bu tür işlemler genel itibari ile socket ile yapılır ancak sırf bunun için socket kullanmanız yük olur.
Adım 1
İncelenen ürün tablosunda izleyiciler isminde int değeri ile sutun açınız.
incele.php
sayfa başıan update ile izleyiciler sutununu +1 leyin.
Adım 2
göstereceğiniz alana izleyiciler sayısını yazdırın
Adım 3
her 10 dakikada 1 izleyiciler sutununu sıfırlayın.
Not:
Socket kullanmadan net sayıya ulaşmanız mümün değil ancak gösterdiğim şekilde en kolay yakın değerler alabilirsiniz.
Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: Hamburcer (04.01.2023 11:50)
Socket kullanmadan net sayıya ulaşmanız mümün değil ancak gösterdiğim şekilde en kolay yakın değerler alabilirsiniz
Adım 1
İncelenen ürün tablosunda izleyiciler isminde int değeri ile sutun açınız.
incele.php
sayfa başıan update ile izleyiciler sutununu +1 leyin.
Adım 2
göstereceğiniz alana izleyiciler sayısını yazdırın
Adım 3
her 10 dakikada 1 izleyiciler sutununu sıfırlayın.
Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: Hamburcer (04.01.2023 11:50)