Bozcaada, Ege Denizi’nde ve Çanakkale’ye bağlı, kendisine bağlı hiçbir köyü olmayan, Türkiye’nin büyüklük olarak üçüncü büyük adasıdır. Bu adada yaşayanların yerleştiği yerler, adanın kuzeydoğu bölgesinde kalan bölgedir ve bu bölge ilçe merkezini oluşturur.

Bozcaada’nın Bitki Örtüsü

Bozcaada’da ufak çalılıklar vardır ve Bozcaada’nın bitki örtüsü maki bitki örtüsüdür. Kendisine has bir iklim bu adaya hakimdir. Adanın rüzgara açık olan bölümlerinde ağaçlar bulunmamaktadır. Bozcaada’da havanın nem oranı düşüktür ve ada bolca rüzgar alır. Bu rüzgarlar sayesinde rüzgar türbinleri vasıtası ile, hem ada için hem de Çanakkale için enerji üretir. Aynı zamanda sörf yapanlar için de oldukça elverişli bir doğa yapısına hakimdir. Bol rüzgarlar, sörf tutkunlarını adaya çekmektedir.

Çevreci yönü ile de tanınan Bozcaada’da alışverişlerde naylon torba kullanılması yasaktır. Alışverişlerinizde kullanabilmek için bez torbalarınızı ya da filelerinizi yanınızda taşımalısınız. Çevreci Bozcaada’nın bir diğer çevre ile ilgili faaliyeti, organik tarım projesinin hayata geçirilmesi ve bazı bağlarda ilaçsız üretim yapılmasıdır.

Adanın yüzölçümü 37,6 kilometrekaredir. Adada 12 adet burun ve 12 adet koy bulunmaktadır. Bozcaada’nın çevresinde küçüklü büyüklü olmak üzere 17 tane adacık mevcuttur. Bozcaada feribot ile ulaşım sağlanan bir adadır.

Bozcaada’nın Tarihi

Bozcaada rehberi sayfamızda tarih ile ilgili, burada daha önce yaşamış olan medeniyetlerden bahsedelim. Bozcaada’da öncelikle Pelasg’lar, sonrasında Fenikeliler ve sırasıyla Atina, Yunan, Pers, Bizans, Ceneviz, Venedik ve son olarak da Osmanlı İmparatorluğu bu güzel adayı yurt edinmişlerdir.

 

Bozcaada otelleri tanıtım sitesi