lostyazilim
tr.link

Blogumu bir blogun tasarımına benzetmeye çalışsam problem yaratır mı?

12 Mesajlar 1.740 Okunma
acebozum
tr.link

Melih Melih WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum -
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 403
  • Beğeniler 3 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
İnternet aleminde mevcut olan bir blogun teması hoşuma gidiyor.Ancak bu tema zaten varolan bir temanın edit hali..Bende bu temanın sıfır halini indirip o blogun tasarımına benzetmeye çalışsam problem yaratır mı sizce? (Wordpress teması)

elektronikssl
webimgo

baates baates WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 21.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek güvenlik
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 215 / 160
  • Ticaret 5, (%100)
bana sorarsan adam hemen yazmaya başlar bak beni kopyalamış diye... özgün olmaya çalış daha güzel şeyler çıkarabilirsin. Ha eğer ücretsizse zaten sıkıntı yok...

• Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum -
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 403
  • Beğeniler 3 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

baates adlı üyeden alıntı

bana sorarsan adam hemen yazmaya başlar bak beni kopyalamış diye... özgün olmaya çalış daha güzel şeyler çıkarabilirsin. Ha eğer ücretsizse zaten sıkıntı yok...

Kullanılan tema ücretsiz yani lisans ya da telif olayı yok.Sadece düzenlemesi benzeyecek.

baates baates WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 21.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek güvenlik
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 215 / 160
  • Ticaret 5, (%100)

Melih adlı üyeden alıntı

Kullanılan tema ücretsiz yani lisans ya da telif olayı yok.Sadece düzenlemesi benzeyecek.

Yani şahsi fikrim kendince bi düzenleme yap sonra forumlarda okursun sitemi çaldı falan kopyalamış falan...özgün ol başka birşey demem...

wmaraci
wmaraci

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)
Eğer adamın editi çok beğenilmiş ise ve çok fazla hiti olup blogunun konusu senin blogunun konusu ile aynı ise tema ücretsiz ve lisansı kimseye ait olmasa bile başın belaya girer. Forumlarda, bloglarda konuşulabilirsin.

Mesela Usluer abimizin editleyerek satışa sunduğu Arthemia temasının aynı editini bir başka arkadaş yapmıştı. Lisansörü kimse değil ancak bu durum ister istemez haksızlık oluşturuyor. Ve o arkadaş için pek olumlu yorumlar duymadım.

Kısacası, eğer blogunuzun konuları aynı değil ve farklı konularda ziyaretçi çekmek istiyorsan pek sorun olmaz gibime geliyor. Ama blogun konuları aynı ve temaları da aynı olursa sorun çıkartabilir.

Bunlar da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

• Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum -
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 403
  • Beğeniler 3 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

ECakmak adlı üyeden alıntı

Eğer adamın editi çok beğenilmiş ise ve çok fazla hiti olup blogunun konusu senin blogunun konusu ile aynı ise tema ücretsiz ve lisansı kimseye ait olmasa bile başın belaya girer. Forumlarda, bloglarda konuşulabilirsin.

Mesela Usluer abimizin editleyerek satışa sunduğu Arthemia temasının aynı editini bir başka arkadaş yapmıştı. Lisansörü kimse değil ancak bu durum ister istemez haksızlık oluşturuyor. Ve o arkadaş için pek olumlu yorumlar duymadım.

Kısacası, eğer blogunuzun konuları aynı değil ve farklı konularda ziyaretçi çekmek istiyorsan pek sorun olmaz gibime geliyor. Ama blogun konuları aynı ve temaları da aynı olursa sorun çıkartabilir.

Bunlar da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

Hayır,konular bakımından telife ve özgün yazılara dikkat ederim,zaten blogun amacı bu.Yalnız bu tasarım olayına takıldım.

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Melih adlı üyeden alıntı

Hayır,konular bakımından telife ve özgün yazılara dikkat ederim,zaten blogun amacı bu.Yalnız bu tasarım olayına takıldım.

Yok hocam özgün veya telif hakkı içeren yazılardan bahsetmiyorum. Mesela o sitenin konusu Webmaster konuları üzerine olsun. Senin ki de eğer Webmaster konuları üzerine bir site olursa, Webmaster işleri ile ilgilenen birisinin hem o siteyi hemde senin siteni görme ihtimali çok yüksektir. Hal böyle olunca adam sitene girdiğinde 'Resmen o siteyi taklit etmiş!' gibi bir tepki verecektir.

Yani eğer o blogun genel konusu ile senin konun farklı ise pek sorun çıkartmaz. Bence diyorum. Ama aynı ise hiç bulaşma derim.

Yada arkadaşın dediği gibi, başka bir temayı çok farklı bir şekilde editleyerek özgün bir tasarım yapabilirsin. Karar senin...

• Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum -
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 403
  • Beğeniler 3 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

Yok hocam özgün veya telif hakkı içeren yazılardan bahsetmiyorum. Mesela o sitenin konusu Webmaster konuları üzerine olsun. Senin ki de eğer Webmaster konuları üzerine bir site olursa, Webmaster işleri ile ilgilenen birisinin hem o siteyi hemde senin siteni görme ihtimali çok yüksektir. Hal böyle olunca adam sitene girdiğinde 'Resmen o siteyi taklit etmiş!' gibi bir tepki verecektir.

Yani eğer o blogun genel konusu ile senin konun farklı ise pek sorun çıkartmaz. Bence diyorum. Ama aynı ise hiç bulaşma derim.

Yada arkadaşın dediği gibi, başka bir temayı çok farklı bir şekilde editleyerek özgün bir tasarım yapabilirsin. Karar senin...

Anladım ama benim blog kişisel günlüğümü konu alıyor..Yani konularımızın uzaktan yakından alakası yok.

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Melih adlı üyeden alıntı

Anladım ama benim blog kişisel günlüğümü konu alıyor..Yani konularımızın uzaktan yakından alakası yok.

O zaman size kalmış bir şey hocam öyleyse bir deneyin tepkilere göre hareket edersiniz artık..

• Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum -
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 403
  • Beğeniler 3 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

O zaman size kalmış bir şey hocam öyleyse bir deneyin tepkilere göre hareket edersiniz artık..

Evet teşekkürler.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al