Seo ile ilgili bilgim yok ama bir deneyimimi paylaşmak istiyorum sizle. 2008 yılında domaini alıp wordpress sistemi olarak bir site kurudum ve 2012 mayıs ayına kadar buradan herhangi bir paylaşımda bulunmadım. O arada sitenin pagerankı 2 ye yükseldi.

Sonra 2012 mayıs ayında bu domain üzerine haber sitesi kurdum. Sitede herhangi bir özgün içerik girilmiyor. Haber botlarından gelen günlük 500 kadar haber paylaşılıyor. Son güncellemede site pagerankım 3 e yükseldi ve ilk hedeflediğim kelimede 1. sıraya yükseldim. ikinci ve rekabetin yüksek olduğu hedef kelimemle ilgili backlink paketleri almaya başladım. 1-2 ay içinde 140. sıradan 13. sıraya yükseldim.

Benim gözlemlediğim özgün içerik kadar sitenin güncelliğide önemli üst sıralarda çıkmasında. Pagerankla ilgili gözlemim ise site hiç güncel olmasa da yüksek pr li siteden backlink varsa seninde pr artıyor.

Bu bir bilgi paylaşımından ziyade 2-3 sitemde yaşadığım ve gözlemlediğim şeylerdi. Paylaşımlarıyla bizleri bilgilendiren tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.