-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhabalar,
Wordpress tabanlı 1 milyon a yakın sayfası olan sitelerim var, sunucum yeterli olmasına karşın 300bin posttan sonra aşırı yavaşlıyor siteler. Mysql'de indexler vs. her şey tamam fakat çözemediğim konular var.
Şimdi ise 10M sayfalı bir proje yapacağım fakat kaldırmayacağını düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan eğitim almak için bütçem 1.000 TL. Online da olur Ankara veya İstanbul içinde yüzyüze de olabilir uygulamalı olarak anlatmasını rica edeceğim.
Postgre Sql veya Mysql de daha iyi optimizasyonlar olabilir veya benim aklıma gelmeyen herhangi bir sistem de olabilir.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: impjix (11.10.2022 01:07)
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Seo Uzmanı
-
-
Ad Soyad
Ç** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
impjix adlı üyeden alıntı
Merhabalar,
Hocam, bilgilendirme için teşekkür ederim. Bilenlerin halledebileceğine eminim, çünkü yapanları çok gördüm, yani milyonlarca page olan wordpress siteleri ve aşırı hızlılar. Neden wordpress istiyorum sürekli olarak update geliyor, yaptıktan sonra devamlı güvenlik açıklarını kapatmaya çalışacak bir yazılım ekibim yok. Wordpress de her şey çok kullanışlı.
Wordpress özel yazılım sitelerden daha güvensiz. Kendini otomatik güncellemesi ayrı bir sıkıntı, siteler çökebiliyor. Ayrıca gerçekten 10bin diyorsunuz. Ya çok basit hafif ücretli bir tema kullacaksınız, ya da özel yazılım. Videolu çok görselli hareketli tema ollmayacak. Tabi ki hosting paketinizin önemide çok büyük. Ben hızlandırmak için size wp-rocket öneririm.
∞ İnternette Seo Uzmanı ile Görünür Ol. Google ♡
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Seo Uzmanı
-
-
Ad Soyad
Ç** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
impjix adlı üyeden alıntı
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Wprocket kullanıyorum zaten, sorunum önbellekleme olayı değil. Sayfa hızlarım çok iyi, problem sorgu gerektiren işlemlerde sorgu hızı aşırı şekilde düşüyor, sql optimizasyonu hakkında bilgim yok, bilgili bir arkadaştan yardım bekliyorum.
Taşıması derken kaldırabilmesinden bahsediyorsan aklıma bir fikir geldi. Konuşalım istersen (:
∞ İnternette Seo Uzmanı ile Görünür Ol. Google ♡