"Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu" hata mesajı, erişmeye çalıştığınız belirli etki alanı için veritabanına bağlanırken bir sorun olduğunu gösterir. Bu hata genellikle, WordPress yapılandırma dosyasındaki bağlantı bilgileri yanlış olduğunda veya veritabanı sunucusu çalışmıyorsa ortaya çıkar.

Görünüşe göre o alan adı için WP Panelini sıfırlamayı denemişsiniz ve hala aynı sorunla karşılaşıyorsunuz, sorun geri yüklediğiniz yedeklemede olabilir. Bu durumda, geri yüklediğiniz yedeğin eksiksiz olduğundan ve bozuk olmadığından emin olmak için barındırma sağlayıcınızla görüşmeniz faydalı olabilir. Ayrıca aşağıdakileri de kontrol etmek isteyebilirsiniz:

  • Veritabanı sunucusu çalışıyor ve erişilebilir
  • WordPress yapılandırma dosyanızdaki veritabanı adı, kullanıcı adı ve parola doğru
  • Veritabanı tabloları bozuk değil

Yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramazsa, All-in-One WP Migration gibi bir eklenti kullanarak yeni bir veritabanı oluşturup sitenin içeriğini ve ayarlarını manuel olarak geri yüklemek faydalı olabilir.

Ek olarak, farklı yedeklemelerde aynı sorunu yaşamanız ve bunun yalnızca belirli bir etki alanında olması ilginçtir. Soruna neden olan etki alanına özgü bir sorun olabilir. Bunu, barındırma sağlayıcınız veya kalifiye bir geliştirici ile daha ayrıntılı araştırmak isteyebilirsiniz.