Gerçek olmayan bir kişi veya ekip olan Satoshi Nakamoto, 2008'de yayınladıkları bir tanıtım belgesi ile Bitcoin hakkında kısaca bilgi verdi. Konsept cazip bir şekilde basitti: Bitcoin dijital paradır ve internet üzerinde eşler arası güvenli işlemler yapılmasını sağlar.

Venmo ve PayPal gibi, mevcut banka/kredi hesaplarına para transferi izinleri için geleneksel finans sistemlerine ihtiyaç duyan hizmetlerin aksine bitcoin merkezî değildir: Dünyanın herhangi bir yerindeki iki kişi, herhangi bir banka, devlet veya farklı bir kurumun katılımı olmadan birbirlerine bitcoin gönderebilir.

Bitcoin ile ilgili her işlem blok zincirinde izlenir. Bu, banka defterine veya müşterilerin bankaya giren ve çıkan kaynaklarına dair günlük kaydına benzer. Basit bir ifadeyle, bitcoin kullanılarak yapılan tüm işlemlerin kaydıdır.

Banka defterinden farklı olarak Bitcoin blok zinciri tüm ağa dağıtılmıştır. Hiçbir şirket, ülke veya üçüncü taraf bunu kontrol edemez ve herkes bu ağın bir parçası olabilir.

Sadece 21 milyon bitcoin olacaktır. Bu sayede dijital para herhangi bir şekilde şişirilemez veya manipülasyona maruz kalmaz.

Bir bitcoinin tamamını satın almak gerekmez: İhtiyacınıza göre sadece bir kısmını da alabilirsiniz.