onurcevik adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Firmamızın ihtiyacına uygun PHP/Laravel tabanlı bir uygulama yazdım. Uygulama şimdilik sadece iki bilgisayar arasında localde çalışacak.

Bu prensibe uygun olarak bir network yapısı kurdum. 2 adet dekstop bilgisayar (PC1 ve PC2 olarak) kurulumu yaptım ve ikisininde bir modem vasıtası ile haberleşmesini sağladım. IP'ler staic olarak belirledim. Bu iki bilgisayar internete herahngi bir şekilde bağlanmayacak şekilde ayarlandı.

PC1 üzerine wampserver kurulumu yapıp web uygulama dosyalarımı www klasörüne attım. uygulamamın mysql kurulumunuda yaptım ve veri tabanınıda çalışır hale getirdim.

Aynı şekilde PC2 üzerinede wampserver kurulumu yapıp uyguluma dosyalarımı www klasörüne attım. Fakat burda PC2 üzerindeki uygulamamında veri tabanı olarak PC1 üzerindeki veri tabanını kullanmasını istiyorum.

Amaç olarak PC1 üzerinde kurulu olan MYSQL veri tabanına PC2 üzerinden nasıl erişim sağlarım ? MYSQL de veya uygula ayarlarımda nasıl bir değişiklik yapmam gerekiyor ?

İkinci bilgisayarda uygulamanın veri tabanı bağlantısını birinci bilgisayarın adı olarak göstereceksiniz. Veri tabanı adını da birinci bilgisayardaki veri tabanı adı.