hocam ben başlangıçta reseller ile başlamayı düşünüyorum reseller için barındırma belgesi almalımıyım yoksa gerek yok mu?
Reseller ile başalamak biraz sıkıntılı bir süreç olabilir, örnek vermek gerekirse x firmasından aldığın bir resellerda kesinti olduğunda senin müşterilerinin web sitesinde de kesinti olacaktır ve senin buna müdahale şansın yüzde 0, tek çare reseller aldığın firmanın aksiyon almasını beklemek olacaktır. Böyle bir durumda en kötü senaryoyu düşünerek reseller aldığın firmadan dönüş alamadığında, sende müşterilerine net bir geri dönüş yapamıyor olacaksın. Bunun yerine kendini kanıtlamış firmalardan VDS sunucu alarak sektöre giriş yapmanı tavsiye ederim.
Yer sağlayıcı belgesi konusuna gelirsek, resellerda hizmet aldığın firmanın yer sağlayıcı belgesi var ise firma tarafından senin barındırdığın sitelerde TİB'e bildiriliyordur ancak ben yine de ticari faaliyet göstereceğin için, ilerde sorun teşkil etmemesi adına senin de yer sağlayıcı faaliyet belgesi almanı tavsiye ederim. Eğer reseller değil de VDS sunucu ile işlem yaparsan bu sefer senin yer sağlayıcı faalliyet belgesi alman kesin olarak şart.