Merhaba;
Backend tarafta category sütünuna category_son isminde bir değişken atayıp, ozel isimli input boş ise category_son değişkenine category selectinden gelen değeri, boş değilse category_son değişkenine ozel isimli inputdan gelen değeri yazdırarak, veritabanındaki category sütununa category_son değişkeninin değerini yazdırırsanız, istediğinizi alırsınız diye düşünüyorum. Kodda veritabanı bağlantısı olmadan düzenleme yaparak INSERT kodlarını ekledim, kendinize göre güncelleyebilirsiniz.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title></title> </head> <body> <form method="post" action=""> <select id="category" name="category" required> <option value=""> Lütfen birini seçiniz </option> <option value="Sarı"> Sarı </option> <option value="Kırmızı"> Kırmızı </option> <option value="Diger">Özel Olarak Belirteceğim</option> </select> <br><br> <input id="ozel" type="text" placeholder="Özel seçimi bu alana yazınız" name="ozel"> <br><br> <input type="submit" value="Gönder"> </form> <?php if(isset($_POST['category'])){ if($_POST['category']!="Diger"){ $secilen_cat=$_POST['category']; }else{ $secilen_cat=$_POST['ozel']; } $kayit=$db->prepare("INSERT INTO tablo_adi SET category=?"); $kayit->execute(array("$secilen_cat")); echo "<br><br> Seçilen kategori $secilen_cat"; } ?> <script src="https://code.jquery.com/jquery-3.6.4.min.js" integrity="sha256-oP6HI9z1XaZNBrJURtCoUT5SUnxFr8s3BzRl+cbzUq8=" crossorigin="anonymous"></script> <script type="text/javascript"> $("#ozel").hide(); $('#category').on('change', function() { var catdeger = $(this).val(); if(catdeger=="Diger"){ $("#ozel").show(); }else{ $("#ozel").hide(); } }) </script> </body> </html>
Merhaba tekrar...
Üstadım çok teşekkür ederim...
Çözümün kenarlarında saatlerce uğraştım bugün ama bunu yapamadım bir türlü!
Bazen "ilerliyorum birazcık galiba" dediğim php yolunun hala en başındayım demek ki!