bedaze adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Benim istediğim ayrı sayfada açılması değil. Ben Web siteme kanal ID sini girerek o kanaldaki canlı yayın var ise canlı yayını yok ise kanalın son videosınu çektirebiliyorum. Benim istediğim sitemdeki mevcut playerin üzerindeki youtube kontrolleri gözüksün ama tıklanmasın yani video üzerine şeffaf bir perde çekilsin gibi bir şey. Site adresimi özelden atayım incelerseniz daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. Saygılar 

mevcut bir video player'ın üzerini şeffaf bir perde ile örtmek ve YouTube kontrol düğmelerini görsel olarak korumak istiyorsanız, bunu CSS ile yapabilirsiniz. Aşağıdaki örnek kodda, "video-container" adlı bir div'in üzerine şeffaf bir perde ekleyerek içerisindeki YouTube kontrol düğmelerini koruyoruz.

HTML kodu:

<div class="video-container">
  <div id="video-player"></div>
  <div class="overlay"></div>
</div>

CSS kodu:

.video-container {
  position: relative;
}

.overlay {
  position: absolute;
  top: 0;
  left: 0;
  right: 0;
  bottom: 0;
  background-color: rgba(0, 0, 0, 0.5); /* Şeffaf perde için RGBA renk kullanılır */
  pointer-events: none; /* Tıklamaları engellemek için pointer-events: none; kullanılır */
}

Bu kodda, "video-container" adlı bir div içinde "video-player" adlı bir div yer alır. Ardından, şeffaf bir perde eklemek için "overlay" adlı bir div daha eklenir. Overlay div'i, position: absolute; ile tüm alanı kaplayacak şekilde ayarlanır ve background-color ile şeffaf perde rengi (örnekte rgba(0, 0, 0, 0.5)) atanır. Son olarak, pointer-events: none; kullanarak overlay üzerindeki tıklamaların engellenmesi sağlanır.

Bu şekilde, mevcut video player'ın üzerinde şeffaf bir perde oluşturarak YouTube kontrol düğmelerini görsel olarak koruyabilirsiniz. Tabii ki, kodu ihtiyaçlarınıza ve sitenizin yapısına göre uyarlamanız gerekebilir.