ReşatTürksoy adlı üyeden alıntı

Merhaba

bunun için js kullanmanız gerekiyor. textbox alanına yazacağınız bilgiyi ile veritabanından arayacak ve eşleşenleri diğer alanlara yazdıracak şekilde java script ile yapabilirsiniz. Size aşağıda java script tarafı için örnek kodu yazıyorum. Form kısmını ve PHP kodlarını (fonksiyonları) buna göre uyarlayabilirsiniz.

Örnek kod:

function checkTcNo() {
    var tcNo = document.getElementById('tcNo').value;
    var xhr = new XMLHttpRequest();
    xhr.open('POST', 'check_tcno.php'); //  T.C numarasını kontrol edecek olan bir sayfa
    xhr.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
    xhr.function() {
        if (xhr.status === 200) {
            var response = xhr.responseText;
            if (response === 'exists') {
                // T.C. no veritabanında mevcutsa, ilgili verileri form elemanlarına yazdır
                document.getElementById('result').innerHTML = 'T.C. no mevcut.';
                // Diğer verileri doldurma fonksiyonu çağrılabilir
                fillFormWithData();
            } else {
                // T.C. no veritabanında mevcut değilse, alt metin kutusuna geçiş yap
                document.getElementById('result').innerHTML = 'T.C. no mevcut değil.';
            }
        }
    };
    xhr.send('tcNo=' + tcNo);
}

function fillFormWithData() {
    // Verileri form elemanlarına doldurma kodu buraya gelebilir
}

Reşat hocam, form action ile başka sayfada kaydetme, listeleme ve güncelleme yaptım.

Ancak aynı form üzerinde textboxa T.C. no girilip JavaScript çalıştırıp veritabanından T.C. no sorgu yaparak eşleşirse aynı formdaki alanlara yazdırma hiç yapmadım. Konuyla ilgili örnek hazır php sayfalarınız varsa kendi siteme daha rahat uyarlar ve konuyu kavramış olurum. tekrar çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Saygılarımla...