Bakanlığın plansız ve programsız bir şekilde köklü değişiklikler yapmaya kalkışması en büyük problemdir eğitim sisteminde. Sınav sistemleri ve eğitim sistemi, müfredatlar adeta çocuk oyuncağı haline geldi.

Plansızlık ve programsızlık geçen seneki atamayla bu seneyi karşılaştırdığımızda ortaya çıkıyor. Geçen senenin alım şampiyonu 2464 kişiyle Sınıf Öğretmenliği, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle bu atamada ilk atama kontenjanı 324 kişiye düştü. Birkaç ayda alınan bu kararın bir ön çalışması yapıldı mı? Hayır! Bu sene okula başlayacak tüm çocuklara gerçekten acıyorum, çünkü özellikle bu sene okula başlayacak olan çocuklarımız çok kalabalık sınıflarda, sinirleri yıpranmış sınıf öğretmenleriyle eğitime başlayacaklar ve birkaç sene maalesef bu "kalabalıklık" devam edecek.

Ayrıca gereksiz öğretmenlik yoktur ancak eğitim sistemi değişikliği ile Okul Öncesi Öğretmenliği neredeyse gereksiz hale gelmişti. Çünkü okula alım yaşı haddinden fazla indi bile. Bu branş için 4148 kişilik alım yapılacak olması beni en çok şaşırtan şeydir.

Geçmiş olsun @mustiraper. Belki seneye kalmadan yine bir şeyler değişir, Şubat atamasında hedefini tutturursun.