AMAZON DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ

 

 

Bekayazılım olarak Uzman Kadromuz İle Amazon'da 29 Farklı Ülkede Hesabınız Açılışı, Amazon Satış Taktikleri, Amazon Asin Kodları ve daha Aldığınız birçok Hizmetler Sayesinde Rakiplerinize Fark Yaratın.

 

Amazon suspend” genellikle Amazon satıcı hesaplarının geçici veya kalıcı olarak askıya alınması anlamına gelir. Bu, Amazon’un satıcıların belirli kurallara uymadıkları veya hizmet koşullarını ihlal ettikleri gerekçesiyle hesaplarını askıya alabileceği anlamına gelir.

 

Amazon, satıcıların bir dizi kurallara uymalarını gerektirir. Örneğin, satıcıların ürünlerinin kalitesini korumaları, müşterilere doğru bilgi vermeleri, siparişleri zamanında göndermeleri ve müşteri hizmetleri sorunlarını çözmeleri gerekmektedir. Bu kurallara uymayan satıcılar, Amazon tarafından hesaplarının askıya alınması veya kapatılması ile karşı karşıya kalabilirler.

 

 

 

 

52144-66ca37d369209.png

 

 

» Fikri Mülkiyet ihlalleri ve bu ihlallere bağlı Suspendler: Hesap sağılığı puanını düşürür. İhlal alınan marka / ürün kategorisi / ASIN lerin tekrar tekrar ihlal alması sonucu 8, 16, 32, 64 ve 128 şeklinde hesap sağlığında puan düşüşüne yol açar. 100 puan altına düşen hesap suspend olur. Bu sebeple hesap sağılığını mümkün olduğunca korumalı ve çok geç olmadan hesap sağılığı puanını 200e yükseltmeye özen gönderilmelidir.

» Şüpheli Fikri Mülkiyet İhlalleri: Fikri Mülkiyet haklarının potansiyel kötüye kullanımı veya ihlalidir. Hak sahibi tarafından değil Amazon tarafından tespit edilir ve Amazon tarafından gönderilir.

» Fikri Mülkiyet Şikayetleri: Hak veya marka sahipleri tarafından Amazon'a bildirilen fikri mülkiyet hak ihlalleridir.

» Trademark » Copyright » Counterfeit » Counterfeit without a test buy

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay (İhlal Başı)

» İade: 3 ay sonunda kalkmayan ihlal başına 40 $ İade edilir.

 

 

 

 

52144-66ca37fa72f35.png

 

 

» Fikri Mülkiyet Suspendleri (Potential Misuse of IP hariç): Hesap sağılığı puanınız 200 dahi olsa, geçmişte alınan ve tekrar eden ihlallerin veya genelde 10 adet veya daha fazla marka sahibi şikayetlerinin birikimi sonucu Amazon’un fikri mülkiyet politikasının ihlalini belirterek hesabı askıya almasıdır. Gerekli savunma yapılmadığı sürece hesap açılmaz. 

» Not 1: Potential Misuse of Intellectual Property tipi fikri mülkiyet suspendi açılamadığından, hizmet kapsamında değildir.

» Not 2: Daha önce Fikri Mülkiyet Suspendi olup bu durumu gerekli savunmalar ile çözümlemiş ve 2. Kez fikri mülkiyet suspendi olanlar hizmet kapsamı dışındadır. Aynı hesabın 2. Kez aynı sebepten suspend olması durumunda Amazon bu hesabı aktif etmekten imtina etmektedir.

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay

» İade: 3 ay sonunda açılmayan Suspend için 200 $ İade edilir.

 

 

 

52144-66ca3816a47d0.png

 

» Asin: Ürün orijinalliği ile ilgili Amazon’un gönderdiği bir suspend türüdür. Genelde yeni mağazalarda karşımıza çıkar ve bir anda çok adet ürün yüklemesi sonucu Amazon hesabı askıya alır. Gerekli savunma yapılmadığı sürece hesap açılmaz.

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay

» İade: 3 ay sonunda kalkmayan ihlal başına 200 $ İade edilir.

 

 

 

 

52144-66ca382b42fc1.png

 

» Hızlı Satış / Dropshipping İncelemesi / Suspendi (Global gönderimli hesaplar hariç): İnceleme veya suspend şeklinde gelebilir. Global gönderimli işlemlerde Amazon hesabın açılmasına izin vermediğinden hizmet kapsamı dışındadır.

» inceleme: Bu durumda Amazon satış yapılmasına izin verir ancak içerideki bakiyeyi 30 gün boyunca serbest bırakmaz. Bu durum satıcının finansal döngüsünü sarsabilir. İncelemeler 30 gün sonunda kendiliğinden kalkabileceği gibi Amazon tarafından uzatılabilir veya suspende çevrilebilir. Dolayısı ile müdahale etmekte fayda vardır.

» Suspend: Bu durumda Amazon satış yapılmasına izin vermez ve içerideki bakiyeyi 30 gün boyunca serbest bırakmaz. Hesap “deactivated” durumdadır. 30 gün sonunda kendiliğinden çok nadiren kalkar. Gerekli savunma yapılmadığında Amazon tarafından hesabında askında olma durumu uzatılabilir. Dolayısı ile müdahale etmek gereklidir.

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay

» İade: 3 ay sonunda kalkmayan ihlal başına 200 $ İade edilir.

 

 

 

 

52144-66ca385104887.png

 

» ODR Suspendi: ODR yüzdesinin %1 in üzerine çıkması durumunda Amazon’un hesabı suspend etme durumu sözkonusu olabilmektedir.

» Negative Feedback: Müşterisi tarafından Satıcı hakkında yapılan kötü yorum sebebiyle ODR oranınızı etkilenir. Hesabın Bu sebeple doğru aksiyon alımı hesap sağlığının korunması açısından önemlidir.

» A to Z Guarantee Claim: Bu durumda Amazon satış yapılmasına izin vermez ve içerideki bakiyeyi 30 gün boyunca serbest bırakmaz. Hesap “deactivated” durumdadır. 30 gün sonunda kendiliğinden çok nadiren kalkar. Gerekli savunma yapılmadığında Amazon tarafından hesabında askında olma durumu uzatılabilir. Dolayısı ile müdahale etmek gereklidir.

» Fiyat: Negative Feedback / A to Z Guarantee Claim başına bu fiyat Geçerlidir.

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay

» İade: 3 ay sonunda hesap sağlığına etkisi kalkmayan Negative Feedback / A to Z Guarantee Claim başına 75 $ İade edilir.

 

 

 

 

52144-66ca3868c9090.png

 

» Alıcı Hesap Suspendi: Amazon.com hesabınızın askıya alınması durumunda, hesaba giriş yapılmadığında bu durumun düzeltilmesi amacıyla sağlanan destek paketidir. Amazon, aynı isim ve bilgiler ile yeni bir hesabının açılmasına izin vermediğinde mevcut hesabın kurtarılması önemlidir.

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay

» İade: 3 ay sonunda açılmayan inceleme / suspend için 200 $ İade edilir.

 

 

 

 

52144-66ca3878815b9.png

 

» Kilitli Hesap Açılışı: Satıcı hesabınıza giriş yapamadığınızda bu pekçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Amazon, aynı isim ve bilgiler ile yeni bir satıcı hesabının açılmasına izin vermediğinde mevcut hesabın kurtarılması önemlidir. Bu konuda uzman destek alınması hesabın kurtarılması önemlidir.

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay

» İade: 3 ay sonunda kalkmayan ihlal başına 200 $ İade edilir.

 

 

 

 

52144-66ca388d50ad3.png

 

» Bakiye Kurtarma desteği: Satıcı hesabının açılması mümkün olmadığı bir suspend ile karşı karşıya kalması durumunda hesapta kalan bakiyenin Amazon’dan alınabilmesi için gerekli video konferansa Satıcının hazırlandığı bir destek paketidir. Satıcının Amazon’u hesabının detayları konusunda ikna edememesi durumunda Amazon’un bakiyeyi ödemediği durumlarla sıklıkla karşılaşılmaktadır. Dolayısı ile bu görüşmeye doğru şekilde hazırlanmak, çıkabilecek her tür soruya hazırlıklı olmak önemlidir.

» Hizmet Süresi: Kullanıcı görüşmeye girene kadar destek sağlanır (1 defaya mahsustur) – Maximum hizmet süresi 3 aydır.

» İade: Müşterinin bakiyeyi alıp almadığına bakılmaksızın ücret iadesi yoktur.

 

 

 

 

52144-66ca38ad28f71.png

 

» Hesap Aktivasyon: Daha önceden profesyonel hesaptan bireysele alınmış hesapların yeniden profesyonele çevrilmesi konusunda destek sağlanmaktadır.

» Hizmet Süresi: Maximum 3 Ay

» İade: 3 ay sonunda aktif hale getirilemeyen Satıcı hesabı için 200 $ İade edilir.

 

TÜM PAKETLER İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

 

NOT:  İADE YAZILAN TUTARLAR DIŞINDA KESİNLİK FARKLI TUTAR İADE EDİLMEMEKTEDİR.

 

HİZMET SÖZLEŞMEMİZ İÇİN TIKLAYINIZ.

VERGİ LEVHAMIZ İÇİN TIKLAYINIZ.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Bekayazılım İnternet Bilişim Hizmetleri / Ersin Atalar
Ayazlı Mh. Necip Fazıl Sk. No:13 Fatsa/Ordu
Fatsa Vergi Dairesi 0950314926 Vergi No
0542 370 17 52
info@bekawebyazilim.com
www.bekawebyazilim.com
www.bekawebsoft.com