mustiraper adlı üyeden alıntı

Bugün okuduğum bu haber ile şoke oldum arkadaşlar. Almanca öğretmenliği okuduğumu söylemiştim sizlere. Ama bu atamalara bakınca gerçekten çok üzüldüm. Pişman oldum bu bölümü okuduğuma. Bir de son sınıf öğrencisiyim. Bu maratonda sona gelirken aldığım bu haber geleceğe umutsuz bakmama sebep oldu.

Almanca öğretmenliği atamalarında sadece 3 öğretmen atanacak. Yani 3 öğretmen kadrosu ayrılmış. Gerçekten helal olsun demek istiyorum. Her bölümden gerektiği kadar atama var. Ama zorunlu yabancı dil adı altında almanca öğretmenliği nedense atama bulamıyor. Öğrendiğime göre arapça bölümünden bile 63 kişi atamışlar. Din kültürü dersini zaten söylememe gerek yok. Sayıları çok uçuk. Ne yapılmaya çalışıyor hala anlamış değilim. Biz modernleşmekten bahsediyoruz fakat yapılan işler hala gerileme çabası içerisinde.

Biz artık yeterli, tatmin edici atamalar bekliyoruz. Daha ne yapmalıyız? Üniversite okuyoruz. Bitiriyoruz ama sonuç olarak dalga geçer gibi bir rakam ile atama yapılıyor. Yazıklar olsun diyorum...

Kaynak : http://www.unigar.com/konu-almanca-ogretmenligi-atamalari-neredeyse-yok


kardeşim senin yerinde olsam yurtdışına kaçarım. Boşuna türkiye'de vakit kaybetme bu memleketten bir bok olmaz.