Herkese merhaba sevgili dostlar, ben bir mobil uygulama geliştiriciyim. Beni burada bilenler vardır. Yıllardır buradayım 😀
Yıllardır mobil uygulama sektöründe emek harcamaktayım. Özellikle React Native konusunda ciddi deneyimler elde ettim. Tüm bu elde ettiğim deneyimleri, başta tamamen kendim kullanmak üzere premium bir React Native Expo Boilerplate haline getirdim.
Tek amacım 1-2 günde bir app yapabiliyor olmaktı. Şu an 30 - 40 app'i markete shipleme hayalim var ve oldukça yaklaşıyorum. Çünkü gerçekten işimi çok kolaylaştırdı.
Backend olarak Supabase kullanıyorum. İsterseniz değiştirebilirsiniz tabii ki, yakında official olarak Firebase entegrasyonu da gelecek. Branch’ler arasında gezinerek istediğiniz template ile devam edebileceksiniz. (Pro için geçerli)
Supabase Expo ile kullanıldığında Authentication bakımından rezalet idi. Idi diyorum çünkü tüm problemleri çözdüm.
Deeplinking ile otomatikman uygulama üzerinde her auth işlemini halledebiliyoruz. Bunu yapan başka boilerplate yok. Özellikle buna dikkat ettim.
RevenueCat ile uygulamayı çok kolay para kazanır hale getirebiliyorum.
RevCat doc’u da oldukça karışık bilirsiniz. Kendi dokümantasyonumda çok sade tamamen amaca yönelik hale getirdim.
Oldukça temiz. Hemen gidip bi bakabilirsiniz hatta: https://docs.shipmobilefast.com/monetization/in-app-purchases/overview
İstersem Google Admob’u da sadece birkaç satır kod yazarak istediğim yere ekleyebiliyorum.
Genelde Revcat tercih ederim ama free appler’de çok ciddi kazançlar sağlayan appler geliştirildi.
Sadece birkaç satır kod. Doc’ta hepsi var.
-
Gluestack , RN paper gibi şeyler kullanmadım. Tüm UI library’i custom kodladım. Önemli olan Android ve IOS tarafında çok yüksek performanslı çalışmalarıydı. Benim uzmanlığım da burada.
-
I18n kullanarak App’in default hali 4 dile çevrildi.
-
Theme olarak Light/Dark/System kullanılıyor.
React Native konusunda neyin performanslı çalışıp çalışmayacağını çok iyi öğrendim.
Ayrıca kendi Renklerinizi belirlediğinizde App içerisindeki her şey 1 saniye içerisinde o renklere bürünüyor. Her şey tamamen 1-2 günde app çıkarıp hemen para kazanmaya başlamanız için. Daha doğrusu başmamam için 😀 Kendim için yaptığımı söylemiştim.
Google Cloud içerisindeki API’lerin Google tarafından onaylanması App yapmaktan daha uzun sürüyor hatta öyle söyliyim 😀
İçeride daha çok fazla şey mevcut. Ekstra olarak en çok hoşunuza gidecek şeylerden biri sanırım fiyatlandırma ve premium ayrıcalık olacak.
-
Özel Discord sunucusuna katılabileceksiniz.
-
Geliştirdiğiniz App için Code Preview desteği vereceğim. Performans konusunda tavsiyelerde bulunacağım.
-
En güzeli de sanırım bana sürekli soru sorabilecek olmanız. Seve seve yardımcı olacağım.
Buraya özel 50 dolar indirim yapacak kupon kodunu buraya bırakıyorum.
Sadece 20 kişiye özel. Bitebilir haberiniz olsun 😀
Kupon kodu:
Q4MTYZNW
Son olarak harika bir fırsattan da bahsetmeden geçmeyeyim. Ship Mobile Fast’in Affiliate’ine katılarak %40 komisyon kazanabilirsiniz. Bu da şu anki fiyatlarla satış başına $80 civarına tekabül ediyor. Affiliate’e siteden ulaşabilirsiniz.
Lütfen siteye gidip inceleyin. Ne zaman isterseniz bana yazabilirsiniz. Sevgilerimle, saygılarımla.