Burada ki yazımda insanların blog yazmaya bir hevesle başlayıp sonrasında vazgeçtiklerini ve pes ettiklerini yazmıştım. Bu yazıda da yeni blog sahiplerinin ne yaparlarsa bloglarının tutulacağını elimden geldiğince anlatacağım.
Öncelikle blog yazmaya başlarken hemen şan, şöhret ve para kazanamayacağınızı aklınıza kazıyın. Ardından beğendiğiniz bir tasarımı blogunuza uygulayın ve yazmaya başlayın. En az 10 yazı olduğunda blogunuzun linkini tanıdıklarınıza ve sosyal medyaya atabilirsiniz. Ancak tabii ki bu yeterli olmayacaktır. Sosyal medyada aktif olun. Webmaster forumlarında takılın ve imzanıza sitenizin linkini ekleyin. İçeriğinize uygun sitelerden tanıtım yazısı alın, reklam verin. Ve diğer blogları takip edin, yazılara yorum yazın. Yorum yazarken website kısmına sitenizi yazın. Böylece sitenizin linkini gören insanlar sitenize girecektir. Belkide çok beğenip takip edeceklerdir. Belli olmaz. Ve mutlaka blogunuzun SEO ayarlarını yapın ya da yaptırın. Güncel olun. 1 ay yazı yazmazsanız hem google hemde takipçileriniz sizi sevmez. Yazılarınızda anlaşılır bir dil kullanın. Fazla ayrıntıya girip yazıyı uzatmayın. Kısa ve öz olsun. Blogunuzun her yerini reklamla doldurup kullanıcıyı rahatsız etmeyin. İnsanlara bir şeyler verin. Mesela bilginiz olan bir konuda videolu dersler verin.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Daha sonra bir şeyler düşünürsem mutlaka eklerim ve sizde bir şeyler eklemek istiyorsanız yorum yapabilirsiniz.

Kaynak: Yorumlasak.net