Akademi.net, kurumların çalışan, müşteri ve iş ortaklarına yönelik eğitim süreçlerini tek bir çatı altında yönetmeyi amaçlayan kurumsal bir öğrenme yönetim sistemi ve eğitim yönetim sistemi olarak öne çıkıyor. Gobito Digital Solutions tarafından geliştirilen bu platform, eğitim operasyonlarını düzenli, ölçülebilir ve sürdürülebilir hale getiriyor. Kullanıcı odaklı arayüzü ve esnek altyapısı sayesinde farklı hedef kitlelere uygun eğitim kurguları kısa sürede devreye alınıyor.

Platform, kurumların eğitim ihtiyaçlarını tanımlı ve denetlenebilir programlara dönüştürüyor. Eğitim atama, ilerleme takibi, ölçme, raporlama ve sertifikasyon süreçleri tek bir yönetim ekranından takip ediliyor; böylece onboarding süreçleri, zorunlu uyumluluk eğitimleri veya yetkinlik geliştirme programları standart bir operasyon haline getiriliyor. Ayrıca Akademi.net, lms altyapısı üzerinde hem kurum içi hem kurum dışı eğitim senaryolarını aynı sistemle yönetiyor; farklı ekiplerin eğitim ihtiyaçları ayrı kurgulanıp merkezi raporlama ile izleniyor.

İçerik yönetimi tarafında platform video, e-öğrenme modülleri, doküman, sınav ve değerlendirme formlarını entegre bir akış içinde sunuyor. Video içerikler interaktif video özellikleriyle eğitim akışına bağlanıyor; katılımcı davranışları ve etkileşimleri kaydediliyor, bu veriler eğitim sonuçlarıyla ilişkilendiriliyor. Bu yaklaşım, içerikleri izlenen pasif materyaller olmaktan çıkarıp öğrenme senaryosunun aktif bir parçası haline getiriyor. Ayrıca oyunlaştırma ve interaktif içerik entegrasyonlarıyla katılımcı motivasyonu artırılıyor.

99718-697ced837f82b.jpeg

Akademi.net, e-öğrenme ve uzaktan eğitim senaryolarını desteklerken; sınav odaklı sertifikasyon süreçlerini de yönetiyor. Katılım, tamamlama ve başarı durumu anlık olarak takip ediliyor; kullanıcı ve eğitim bazlı raporlar sayesinde hangi katılımcının hangi aşamada olduğu, hangi eğitimleri tamamladığı ve hangi sertifikalara sahip olduğu net biçimde görülüyor. Bu raporlar, yöneticilere karar alma süreçlerinde rehberlik ediyor ve kurumsal eğitim yatırımlarının etkinliğini görünür kılıyor.

Güvenlik ve uyumluluk konuları Akademi.net’in öncelikleri arasında yer alıyor. Platform, KVKK ve GDPR uyumlu çalışıyor ve veriler Türkiye lokasyonlu sunucularda barındırılıyor; böylece veri yönetimi ve yerel düzenlemelere uygunluk sağlanıyor. Kurumlar, hassas kullanıcı verilerinin korunuyor oluşundan dolayı hem yasal yükümlülüklerini yerine getiriyor hem de çalışan ve müşteri verilerinin güvenliğini teminat altına alıyor.

Geçiş süreci açısından Akademi.net hızlı devreye alınıyor; kullanıcı yapısı, eğitim senaryoları ve temel raporlama kurgusu pratik adımlarla kuruluyor. Eğitim içerikleri aşamalı olarak sisteme taşınıyor ve mevcut operasyonların kesintiye uğramadan devam etmesi hedefleniyor. Bu yapı, kurumların kısa sürede eys ve lms temelli bir eğitim yönetim sistemi ile çalışmaya başlamasını kolaylaştırıyor.

Neden tercih ediliyor?

Akademi.net, kuruma göre yapılandırılabilen bir altyapı sunuyor; hızlı kurulum ve kolay adaptasyon imkânı veriyor. Farklı hedef kitleleri aynı platformda yönetme, eğitim sonuçlarını ölçülebilir ve karşılaştırılabilir kılma, interaktif video ve değerlendirme desteği gibi özellikleriyle kurumların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yerli AR-GE gücü ve teknopark altyapısıyla geliştiriliyor olması, uzun vadeli destek ve özelleştirme beklentilerini karşılıyor.

Kullanım alanlarına bakıldığında Akademi.net şu senaryolarda yaygın olarak tercih ediliyor:

• Çalışan eğitimi: onboarding ve oryantasyon programları hızlıca kurgulanıyor ve takip ediliyor.

• Uyumluluk süreçleri: zorunlu ve periyodik eğitimler planlanıyor ve raporlanıyor.

• Yetkinlik geliştirme: bireysel ve kurum içi beceri programları yapılandırılıyor.

• Satış & ürün eğitimi: saha ekipleri ve iş ortakları için ölçeklenebilir eğitimler oluşturuluyor.

• Müşteri ve iş ortağı eğitimleri: dış paydaşlara yönelik özelleştirilmiş içerikler sunuluyor.

• Sertifikasyon ve sınav süreçleri: başarı kriterleri tanımlanıp otomatik sertifika düzenleniyor.

Akademi.net, kurumların eğitim süreçlerini operasyonel bir standarda dönüştürmeyi hedefleyen, eys ve lms kavramlarını kurumsal ihtiyaçlarla buluşturan kapsamlı bir eğitim yönetim sistemi sunuyor. Gobito Digital Solutions’un deneyimiyle geliştirilen platform, hem teknik altyapı hem de kullanıcı deneyimi açısından kurumların eğitim yatırımlarından somut verim elde etmesine yardımcı oluyor.

Platformu incelemek için hemen tıklayın ► https://akademi.net/