Teknolojide Samsung ve Apple’ın bir hayli gerisinde kalmış “telefon devi” Nokia bu kötü gidişe dur demek için bir adım attı(sonunda), şirket 5 Eylül’de New York’ta tanıtıma hazırlanıyor.
29 Ağustos’ta yayınlanan kısa tanıtım filminde ‘
Things are about to change‘ yani bir şeyler değişmek üzere mesajını veren Nokia’nın bu etkinlikte Windows’un yeni mobil işletim sistemi WP8′li (Windows Phone 8) Lumia model ya da modellerini tanıtması bekleniyor.
Tanıtımda, PureView kamera ve kablosuz şarj teknolojisine sahip Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820 modellerini görme ihtimalimiz yüksek. Daha önce piyasaya sürülen Lumia 900 ve Lumia 800 modellerinin yeni nesil temsilcileri olacak bu modeller Türk tüketicisi ile de buluşacak. Lumia serisinin önceki modelleri Türkiye’de satışa sunulmamıştı.
Nokia, yeni iPhone‘dan tam bir hafta önce WP8′li Lumia’yı tanıtarak Apple’ın rüzgarının kesmeye çalışacak gibi görünüyor. Aralık ayı başta ABD olmak üzere dünya için alışveriş demek, Black Friday (Kara Cuma), Noel, yılbaşı gibi alışverişin yoğun olduğu günler öncesi tüm markalar yeni cihazlarını tüketicilerin beğenisine sunmanın telaşında.
Kaynak:
Nokia 5 Eylül Değişim Tarihi