Yer Sağlayıcılığı Faaliyet belgen geçerliliğini koruduğu sürece böyle bir risk yok, faaliyet belgen sona erdiğindede alan adını uzatabilirsin ve birisi çıkıp itiraz veya ihbar etmediği sürece o alan adı senin olmaya devam eder.
Alan adı senin olduktan sonra istediğin sistemi kurabilirsin üstüne buna karışabilecek kimse yok, nic.tr sadece alan adını ilk alırken belge kontrol ediyor.
Alan adı senin olduktan sonra istediğin sistemi kurabilirsin üstüne buna karışabilecek kimse yok, nic.tr sadece alan adını ilk alırken belge kontrol ediyor.
Bakın ilk sayfada yazmıştım insanlara yararlı olmak için tekrar yazıyorum.
Aşağıda yer alan belgelerden, faaliyet alanınıza uygun olan bir tanesinin Nic.tr(".tr" Alan Adları) Yönetimi'ne iletilmesi yeterli olacaktır.
*******ünikasyon Kurumu'ndan alınmış "İSS (İnternet Servis Sağlayıcı) Genel İzin Belgesi" (*******ünikasyon Lisansı),
Web tabanlı çalışan tüm kişi ya da kuruluşlar için, başvuran kişi ya da kuruluş tarafından başvurunun ayrıntılarını içeren (var olan .com ya da .net uzantılı web sayfalarının adresleri vb.) bir dilekçe (kişi adına yapılan başvurularda ilgili kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte),
İnternet hizmeti vereceğini beyan ederek "net.tr" uzantısı için başvuran kişi ya da kuruluşlar için, başvurunun ayrıntılarını içeren ve yapılacağı taahhüt edilen web sayfanın yapılmadığının tespiti durumunda, ilgili alan adının silineceğinin kabul edildiğini belirten bir dilekçe (kişi adına yapılan başvurularda ilgili kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte).
Dilekçe örneği için lütfen tıklayınız.
Yukarıda 2 seçenek var bunlardan birisi uygulanabilir.Ben bold yaptığım seçeneği uyguladım yani illaki yer sağlayıcı faaliyet belgesine ihtiyaç yok.Nic.tr'de bu alan adında forum yapılacağını biliyordu ve kullanacağımız forumun temasına kadar inceleme yaptılar bir sorun görmediler.