Deepweb bilmeyenler için küçük bir alıntı ;

Deep Web, yani Derin Ağ internetin nereden baksanız girilmeyen çok büyük bir kısmını kapsamaktadır. Girilmemesinin sebebi ise arama motorlarında Deep Web’in içinde tuttuğu sitelerin görünmemesidir. İnternette bir şeyler aramak okyanusa bir ağ atmaya benzer. Bu ağ ile pek çok şey yakalayabilirken, bilginin çoğu derinde kalır. Bunun cevabı oldukça basittir; İnternet verilerinin çoğu dinamik sitelerin içerisinde bulunur ve standart arama motorları asla onları yakalayamaz.

Dünya çapında bulunan bilgilerin 400-500 kat fazlası Deep Web’de bulunur. Deep Web üzerinde bulunan halka açık bilgilerin toplamı 7,500 terabyte kadardır. Normal internet üzerinde ise 19 terabayt kadar bilgi vardır. Deep Web’in içerisinde neredeyse 550 milyar tane döküman bulunur, normal internet ise sadece 1 milyar kadar barındırır. 200,000 adet Deep Web sitesi vardır. En büyük 60 Deep Web sitesi 750 Terabyte kadar bilgi barındırır, sadece bu siteler yüzey internetini geçerler. En önemlisi ise Deep Web’de aradığınız her şeyin cevabını bulabilirsiniz.

...

Son olarak, Deep Web’de bulacağınız bilgilerden korkmanıza gerek yok, bilgiler orada, onlarla ne yapacağınız tamamen size kalmış.

kaynak : http://www.technopat.net/2012/05/04/internetin-karanlik-yuzu-deep-web/